Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Inga Sætre: Møkkajentene

av Thea Kathrine Johannessen — sist endret 2016-12-12T11:38:35+02:00
Møkkajentene er en samling sjarmerende striper om single jenter, deres hverdagsprat og funderinger. Lurer du på hva jenter kan finne på å filosofere rundt, er det mer enn nok å kose seg med over en kopp kaffe her.
Inga Sætre

Møkkajentene

Jippi, 2004, Norge

La det være sagt: det går mye i gutter, selvtillit og følelser. Ikke akkurat upløyd mark, altså. Det kan bli litt vammelt her og der, men er du i det rette hjørnet, er det sikkert på sin plass.

Det som er befriende ved Møkkajentene, er at serieskaper Inga Sætre ikke forsøker å være hylende morsom, sjokkerende eller søt - bare ”normal” (hva nå enn det er, vil en møkkajente trolig si). Nettopp derfor trekker vi på smilebåndet og kjenner oss igjen. Dialogene er hverdagslige og upretensiøse, det samme er streken. Karakterene skravler, og de er gjerne hjemme på sofaen, på trikken, i ferd med å lage middag, på utesteder og lignende – et slags hverdags-grep. Sætre fremstår derfor som en serieskaper som ikke prøver så hardt. Det kler Møkkajentene godt, og gir serien et fordelaktig likefrem preg.

Inga Sætre har så langt gitt ut tre hefter med Møkkajentene: Pøh! (2002), Varmere, kaldere, varmere, kaldere (2004) og Mye onsdag og litt helg (2005).

Hva er så en møkkajente? Slik går det til:

  • Man forelsker seg
  • Man er forelsket og drømmer store ting
  • Man blir ulykkelig
  • Man slutter med å være ulykkelig og blir i stedet en møkkajente

(fra: Pøh! 2002)