Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Craig Thompson: Blankets

av Mirjam Kristensen — sist endret 2016-12-12T10:27:11+02:00
Blankets (=dyner) begynner i ei seng. Dette er historien om to av de menneskene Craig har sovet i samme seng som; lillebroren Phil og high school-kjæresten Raina.
Craig Thompson

Blankets

Top Shelf, 2003

Craig vokser opp i en kristen familie i USA. Hver jul reiser han på Church camp i ei uke og mistrives forferdelig. Han kan ikke forstå at alle dustene som også er der, virkelig er de andre kristne han liksom skal ha et fellesskap med. Han føler seg fullstendig annerledes, helt til han treffer Raina. Han blir forelsket i henne og etter at begge har reist tilbake til hver sin by, begynner de å skrive brev og ringe til hverandre. Etter utallige brev og telefonsamtaler skal de endelig møtes igjen. Craig reiser på besøk til Raina og familien hennes. De to går i skogen sammen, lager engler i snøen og sitter i timevis på Rainas rom og snakker og klemmer når de ikke blir forstyrret av familiemedlemmene. Om natta sniker Craig seg inn til Raina og sover i samme seng som henne, men vekkerklokka er på så han kan komme seg inn på gjesterommet før de andre står opp. Når han skal fortelle denne historien, kommer han også til å tenke på en annen person han har sovet i samme seng som; lillebroren Phil.

Blankets er fortellingen om Craigs liv og oppvekst. Om familie, om å tro og ikke tro, om å ha en lillebror og å være forelsket. Det handler om å finne ut hvem man er. Craig Thompson har fortalt på hjemmesiden sin om hvordan Blankets ble til: ”It’s genesis was humble. Tired of the comic medium’s reputation for action-packed violence and attention deficit narratives, I wanted to craft a REALLY LONG BOOK WHERE NOTHING HAPPENS- structured around an emotional experience, rather than a traditional plot.”

Blankets er en uvanlig tegneserie på flere måter. Som en graphic novel, altså en roman i bilder, forteller den en historie som vanligvis ikke blir framstilt i tegneseriemediet. Blankets er også uvanlig i den forstand at den er på nesten 600 sider! Den er stemningsfull og vakkert tegnet, og en leser seg gjennom både teksten og bilder med den stemningen i behold hele veien.