Film: Pax

av Birgit Bjørgum sist endret 2016-07-21T11:24:28+01:00 Omtale: Scanbox Entertainment Norway
En flymotor eksploderer. Et fly styrter mot bakken. Mye tyder på at dette er slutten for alle ombord. Men for noen av dem er det en begynnelse.
Annette Sjursen

Pax

, 2010, Norge

I lufta mellom Stockholm og Oslo følger vi syv personer og et hjerte på vei fra en kropp til en annen. Alle syv har noe de flykter fra. Når den tunge flykroppen stuper nedover ser de livet i et annet perspektiv. Det heter seg at livet er en reise. Pax er en reise for livet.

Skjebner flettes sammen på denne flyturen. De usynlige sammenhengene i livet blir synlige. Kjedereaksjoner blir avdekket.

Hvordan reagerer en kvinne som nettopp har prøvd å ta sitt eget liv når hun havner i en livstruende situasjon? Hva tenker hennes mann, krigsreporteren, som er vant til å se døden i hvitøyet? Hva gjør en rundbrenner og familiefar når alt håp er ute? Hvordan føles det for en dyktig hjertekirurg å innse at han ikke er allmektig? Hva med jenta som tror, men tviler på om Gud har noen tro på henne lenger?

Når man ikke lenger ser noen fremtid, ser man fortiden - og nåtiden - i et nytt lys. Det er ingen tid å miste. Det er tid for innrømmelser. For redsel og panikk. Eller klarhet og ro. Hva ville du tenkt om du trodde livet ditt var over om noen sekunder?

Spillefilm, dvd
Aldersgrense: 11 år
Spilletid: 1 t. 11 min.