Film: Tatt av kvinnen

av Birgit Bjørgum sist endret 2016-07-21T10:45:19+01:00 Omtale: Norsk filminstitutt
"Tatt av kvinnen" er en film om en manns møte med den kompliserte kjærligheten og den, om mulig, enda mer kompliserte kvinneligheten. Etter å ha blitt invadert, forført og erobret, skjønner vår mann at han må ha fått seg kjæreste.
Petter Næss

Tatt av kvinnen

SF Norge, 2007, Norge

Det fins ingen annen god forklaring på hvorfor det plutsetlig bor en pratsom ung kvinne i leiligheten hans. Snart raser hun gjennom tilværelsen hans med grenseløs entusiasme og ommøblerer etter egen smak, mens han løper etter og forsøker å få et ord med i laget.
Fortsatt usikker på om han egentlig skjønner seg noe særlig på verken kjærligheten eller kvinner, bestemmer han seg for å gjøre et forsøk på å forstå dem begge. Vår mann innser at dersom forholdet deres skal ha plass til ham også, må han sloss for hver centimeter. Men det er ikke bare enkelt å ta til motmæle når man aldri kommer til orde.

Tatt av kvinnen er filmatiseringen av Erlend Loes debutroman om en ung manns nølende skritt inn i det potensielle katastrofeområdet kjærligheten er, om kvinners monolog-dialoger og den moderne mannens rett til å bestemme hvor kommoden skal stå.

Spillefilm, dvd
Aldersgrense: 11 år
Spilletid: 1 t. 27 min.


Filmen omtales i:


Flere ressurser: