Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Nye filmer januar/februar 2017

bonetomahawk1.jpgBone Tomahawk

S. Craig Zahler, am. western (2015)

Når en kvinne bortføres av en mystisk indianerstamme som lever i huler og ryktes å ha overnaturlige egenskaper, tar den lokale sheriffen opp jakten på kidnapperne sammen med tre samvittighetsfulle borgere. Og mens de begir seg inn i lovløst terreng, truer de indre motsetningene i troppen med å sabotere oppdraget før det engang har begynt.

billionsdvd.jpgBillions sesong 1

TV-serie, am. drama (2016)

Paul Giamatti og Damian Lewis spiller i et komplekst drama om maktpolitikk i New Yorks fnansverden. Den smarte, listige statsadvokaten Chuck Rhoades og den dyktige, ambisiøse hedgefondkongen Bobby Axelrod er på en eksplosiv kollisjonskurs, der hver av dem bruker all sin kløkt og innfytelse på å utmanøvrere den andre. Innsatsen er i milliardklassen i denne tidsaktuelle, provoserende serien.

capfantasticdvd.jpgCaptain Fantastic

Matt Ross, am. drama (2016)

En far bor med sine seks barn i de dype skogene på USAs vestkyst, langt fra sivilisasjonen. Han har viet livet til å undervise barna hvordan de skal leve og overleve langt fra sivilisasjonen, men en dag tvinges de til å forlate sit selvlagde paradis. Når han konfronteres med den virkelige verden utfordres hans ideer om frihet og hva det betyr å forsørge en familie.

criminal minds11.jpgCriminal Minds sesong 11

TV-serie, am. krim (2016)

I Criminal Minds sesong 11 møter FBI-agentene hensynsløse fiender som setter deres yrkesliv på spill og krever urimelige personlige oppofringer. Når Aaron Hotchner, David Rossi, Derek Morgan, Dr. Spencer Reid, Penelope Garcia og et nytt medlem, den kriminaltekniske psykologen Dr. Tara Lewis takler et nettverk av farlige og knivskarpe yrkesmordere med koblinger til the dark web, graver agentene dypere i den hemmelige delen av internett og setter sine liv i fare som aldri før. Overraskelsene fortsetter i alle de 22 spennende episodene, som beviser at når man står ovenfor de verste av de verste, er Bau de beste av de beste!

the fall 3.jpgThe Fall sesong 3

TV-serie, eng/am. krim (2016)

Belfast oppskakes av en rekke brutale mord. Det lokale politiet er hjelpeløse og Metropolitan Police sender inspektør Stella Gibson for å lede etterforskningen. Under hennes ledelse begynner det lokale politiet å vende hver stein for å stoppe seriemorderen som holder byen i et skrekkvelde. Thriller fra 2013 av Jakob Verbruggen med Gillian Anderson og Jamie Dornan.


florence.jpgFlorence

Stephen Frears, am. drama (2016)

Florence Foster Jenkins er en sann historie om den legendariske arvingen og sosietetskvinnen i New York, besatt av å forfølge drømmen om å bli en stor sangerinne. Hun hørte en vakker stemme i sitt eget hode, men for alle andre var den så forferdelig at det ble latterlig å høre på. Hennes ektemann og manager, St. Clair Bayfield, var fast bestemt på å beskytte sin elskede Florence fra sannheten. Men da Florence besluttet å holde en offentlig konsert i selveste Carnegie Hall, forsto St. Clair at det ville bli en veldig stor utfordring.

fortitudedvd.jpgFortitude

TV-serie, eng. drama/thriller (2015)

Handlingen i dette spennende krimdramaet er lagt til fiktive Fortitude, verdens nordligste by og et av de tryggeste stedene på kloden. Men så blir et grusomt drap begått, og i kjølvannet avdekkes mørke hemmeligheter som etterhvert truer det lille samfunnets fremtid.

 

grandmadvd.jpgGrandma

Paul Weitz, am. komedie/drama (2015)

18 år gamle Sage er i desperat nød etter 600 dollar og tyr til sin eksentriske bestemor Ellie for hjelp. Ellie, en selvutnevnt misantrop og lesbisk poet har klippet i stykker kredittkortene og har ingen penger å avse. Hun er likevel innstilt på å hjelpe barnebarnet sitt, og sammen legger de ut på en rundreise for å samle den nødvendige summen før Sages strenge mor får vite noe.

infiltrator.jpgThe Infiltrator

Brad Furman, am. thriller (2016)

Midt i det overdådige 1980-tallet ble Robert Musella en sentral spiller for narkobaroner og hvitvasket de skitne pengene deres. Han benyttet gansterforbindelser for å bli den fortrolige til å infiltrere den internasjonale underverdenen og finansfolk som gjorde dem i stand til det. Men Robert Musella var faktisk undercoverpersonen spesialagent Robert Mazur: en amerikansk toller som gikk lenger enn noen før ham. Han satte livet på spill, infiltrerte verdens største karteller og oppdaget hvor dypt inn i samfunnet deres innflytelse gikk. Vel inne i en indre sirkel av vold og korrupsjon, befinner Mazur seg i nært samarbeid med dem han hadde lovet å ta.

Jason Bourne

Paul Greengrass, am. action (2016)

Den tidligere CIA-agenten Jason Bourne blir tvunget ut i dagslyset igjen etter syv år på flukt. Etter hvert som minnene om hvem han egentlig er har blitt klarere, ønsker han å finne de siste bitene av puslespillet. Matt Damon er tilbake i rollen som virkelig gjorde ham verdenskjent, og Paul Greengrass er på plass igjen i regissørstolen. I iflmen spiller også blant andre Alicia Vikander, Vinvent Cassel, Julia Stiles og Toimmy Lee Jones.


kongensneidvd.jpgKongens nei

Erik Poppe, norsk drama (2016)

Kongens nei handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: overgivelse eller døden.
Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen. Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie, og mange uskyldige nordmenn livet.

lobster.jpgThe Lobster

Yorgos Lanthimos, eng. drama (2016)

Velkommen til den hysteriske og fullstendig fjerne verden i The Lobster, der single må finne en partner innen 45 dager, eller bli omdannet til et valgfritt dyr for alltid.

mammon2.jpgMammon sesong 2

TV-serie, norsk (2016)

Store uenigheter mellom journalist Torgrim Hammern og politisk redaktør Frank Mathiesen fører til utfordrende stemning i avishuset. Senere blir Hammern funnet drept nede i garasjen i avishuset, og det sirkulerer nå mistanker om en organisert gruppe som dreper journalister.

 

 


moneymonsterdvd.jpgMoney Monster

Jodie Foster, am. thriller (2016)

Lee Gates er en TV-personlighet og Wall Street-pengeguru som gir råd til publikum om aksjehandel. Når familefaren Kyle taper alle pengene etter å ha fulgt et av tipsene, holder han Lee og showet hans ansvarlig. Han trenger seg inn i studioet, og truer med å ta livet av Lee live på lufta hvis ikke aksjene stiger med 24.5 poeng før dagen er omme.

 

nightmanagerdvd.jpgThe Night Manager

TV-serie, am./eng. thriller (2016)

I Kairo, får nattevakten på et hotell Jonathan Pine en bønn om hjelp fra den vakre Sophie Alekan. Som elskerinnen til den mektige, men farlige hotelleieren, har Sophie bevis på en våpenhandel som kan hjelpe med å knuse opprøret som foregår utenfor dørene deres. Tvunget til å gjøre det han mener er riktig, tar Pine kontakt med sin venn på den britiske ambassaden. Men handlinger hans trekker ham ufrivillig inn i den skremmende verdenen til den hensynsløse våpenhandler, Richard Roper.

 


peakyblinders3.jpgPeaky Blinders sesong 3

TV-serie, eng. drama (2016)

Thomas Shelby blir trukket inn i en labyrint av globale intriger i denne elektriske tredje sesongen av Steven Knights kritikerroste familiesaga.
Han blir kontaktet av en hemmelig organisasjon på sin egen bryllupsdag, og finner seg selv i midten av en internasjonal våpenhandel som kan endre historiens gang. I en sfære der ingen avslører sine sanne intensjoner før spillet er over, må Tommy stri med en hviterusser i eksil som har en brutalitet ingen kjenner grensen til, en prest med en blodtørstig hund, en vakker grevinne som er enda mer manipulerende enn ham, og en kraftig enhet i hjertet av den britiske etableringen som vil stoppe for noe for å oppnå sine reaksjonære mål. Presset de påfører Tommy er kalkulert og ekstremt ubehagelig.

bauerdvd.jpgThe People vs. Fritz Bauer

Lars Kraume, tysk thriller (2016)

Medrivende historisk thriller som skildrer den tyske statsadvokaten Fritz Bauers enorme innsats for å bringe nazioffi ser og krigsforbryter Adolf Eichmann for retten på slutten av 50-tallet. Fritz Bauer vier all sin tid og energi på å bringe gjenlevende fra det tredje riket for retten og har i årevis jaktet på de som fl yktet fra landet mot krigens slutt. En dag
mottar han et brev fra Argentina fra en mann som mener at han vet hvor Adolf Eichmann befi nner seg. Opphisset av denne lovende informasjonen og mistenksom mot et korrupt rettsvesen som verner nazistene, reiser Bauer til Jerusalem og søker allianse med Mossad, den israelske etterretningstjenesten. Å gjøre det er å begå forræderi - men også den eneste måten Bauer kan tjene sitt land.

rosemarie.jpgRosemari

Sara Johnsen, norsk drama (2016)

Midt under feiringen av bryllupet sitt, finner den tvilende bruden Unn Tove en nyfødt jentebaby på hotellets toalett. Hun overlater den lille til barnevernet. Seksten år senere dukker en ung og energisk jente opp på døra hos Unn Tove. Det er Rosemari, babyen fra bryllupet. De bestemmer seg for å finne ut hvem som er hennes biologiske foreldre.
Sammen nøster de opp en historie om et ungt par som elsket hverandre, en eksentrisk eksbokser med sans for erotikk og en mamma som valgte å skjule en stor hemmelighet. Dette er en rørende og morsom historie om hvordan sex, løgn og biologi skapte en vakker blomst, Rosemari.

smafugler.jpgSmåfulger

Rúnar Rúnarsson, islandsk drama (2016)

16 år gamle Ari fra Reykjavik får et brått møte med voksenlivet den sommeren han må bo sammen med faren i en øde islandsk fiskerlandsby. Småfugler er et gripende portrett av ungdom i en brytningstid. En fortelling om forandring, den første store kjærligheten og et far-sønn forhold som sliter.

underkirsebA|r.jpgUnder kirsebærtrærne

Naomi Kawase, japansk drama (2016)

Sentaro jobber lange dager i den lille matboden sin hvor han lager og selger dorayaki, en liten pannekake med fyll laget av søte, røde azuki-bønner, kalt “an” på japansk.
Hverdagen hans blir snudd på hodet når 76 år gamle Tokue insisterer på å jobbe sammen med ham. Sentaro er først svært motvillig, men Tokue klarer etter hvert å overbevise ham med et hjemmelaget bønnefyll som er helt ulikt alt annet han har smakt. Pannekake-boden blir enormt populær og salget skyter i været. Det skal imidlertid vise seg at de begge bærer på en hemmelighet.
Regissør Naomi Kawase skildrer livets gang i det moderne Japan med sitt karakteristiske øye for detaljer og lavspent drama. Dette er en varm og sjarmerende film som minner oss om at livet må nytes fullt ut med både lidenskap og kjærlighet – en lidenskap som kommer til uttrykk via Tokues dedikasjon til den japanske kokkekunsten.