Beautiful Thing

av Birgit Bjørgum sist endret 2017-01-16T11:00:15+01:00
Handlingen foregår noen sommerdager i og rundt en blokkbebyggelse i Sør-London. Tenåringene Jamie og Steve oppdager sin seksualitet og gjensidige tiltrekning.
Hettie MacDonald

Beautiful Thing

Columbia TriStar Home, 1997, Storbritannia

Jamie bor sammen med sin mor, blir mobbet på skolen og skulker til stadighet. Nabogutten Steve er en av bøllene, men er bare tøff foran sine kompiser. Hjemme mishandles han av en eldre storebror og far. Jamies mor ser mishandlingen gutten utsettes for, og ber Steve flytte inn sammen med seg og sønnen.
Jamie har lenge vært klar over sin legning, mens Steve føler seg mer forvirret. Etter hvert utvikler de et forhold, men hva skjer hvis Jamies mor oppdager det?

Dette er en film om homofili som verken er tragisk eller hysterisk. Filmen har en lett tone og den er til tider svært morsom. Her er det mange talentfulle unge skuespillere. Karakteren til nabojenta er uforglemmelig, og Linda Henry i rollen som Jamies mor er også en sterk prestasjon. Regissøren lar seksualiteten være viktigere enn det homoseksuelle temaet og unngår dermed å sette filmen i bås. Dette er en hjertevarm film om den første kjærligheten, og det å oppleve at man ”ikke er som alle andre”.