Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Book Club

av mona — sist endret 2019-06-05T09:16:30+02:00
Sjarmerende film om voksne damers seksualitet.
Bill Holderman; Erin Simms

Book Club

, 2018
voksen

Hva skjer når fire voksne kvinner tar for seg den erotiske boken Fifty Shades of Grey i bokklubben sin?

I Book Club møter vi et stjernelag av skuespillere: Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen og Mary Steenburgen, fordelt i alder fra 65 til 80 år da filmen kom ut.

Fire venninner har hatt en månedlig bokklubb i 30 år hvor de bytter på å velge bok. Jane Fondas rollefigur foreslår Fifty Shades of Grey som månedens bok, og de andre blir motvillig med, selv om de er litt flau og tror den er dårlig og ikke verdt å lese.

Damene har ulik privat status. En er enke, en er gift, en er skilt, og en har valgt å være singel i mange år. Boken blir en liten vekker for alle om hvordan livet har blitt og hvordan det kanskje kunne vært. Et ordtak som går igjen er at de vil “make their next chapter the best chapter”. Jane Fondas karakter sier fiffig at “Jeg vil ikke la dere slutte å leve før dere dør.”

I filmen får vi se hvordan det er å begynne å date i voksen alder. Hvordan det er å møte igjen en gammel flamme. Hvordan en kan ta tak i et ekteskap som har gått seg litt fast.

Voksne damer pleier ikke å få ha seksualitet i Hollywood, de har ofte flate støtteroller som bestemødre, naboer eller annen familie til hovedpersonene. I denne filmen får vi et sjeldent innblikk i voksen seksualitet. Men også i det å være godt voksen, generelt. Og vi får se at det aldri er for sent.

Book Club er en sjarmerende film, og selv om den kretser rundt seksualitet, gjør den det på en “ufarlig”, amerikansk måte. Filmen har ingen nedre aldersgrense, så den passer fint også for sarte sjeler.

Dette er nok ikke en film du kommer til å fundere mye over. Det er ikke sikker den setter spor av noe slag. Men den er veldig fin underholdning! Damene er så bra. De viser oss litt yngre at skillene vi har mellom generasjoner i Norge ikke er nødvendig. Folk er folk, uansett alder. Det kan hende at vi glemmer det litt, når vi vanligvis ser eldre skuespillere i endimensjonale roller. Du kan le med denne filmen, og du kan bli rørt. Og hvis du er riktig heldig kan det hende at du får et lite blaff av inspirasjon til å ta tak i noe i din egen hverdag der du har kjørt deg litt fast.