De fem sansene

av Ragnhild Sæther sist endret 2019-08-02T08:15:56+01:00
Ei lita jente forsvinner. Mens letingen pågår møter vi ei gruppe mennesker som alle på forskjellige måter føler at de holder på å miste fotfestet i livene sine.
Jeremy Podeswa

De fem sansene

Scanbox Entertainment Norway, 1999, Canada

Øyelegen er redd for å bli enda mer ensom nå som han er i ferd med å bli døv. Massøren som jobber i samme bygning finner det vanskelig med fysisk kontakt enda det er jobben hennes. Datteren (barnevakten) er intelligent og begavet, men sliter etter at faren hennes døde. Hun søker trøst i det hun kan se når hun ikke burde, og kanskje i en ny venn som lover henne noe hun nok ikke har sett før.

De deler følelsen av ensomhet og isolasjon med hun som lager flotte kaker fullstendig uten smak, og han som vil finne ut hvordan duften av kjærlighet kjennes. Hørsel, følelse, syn, smak og lukt: De fem sansene som dominerer livene deres, men som etter hvert kanskje ikke trenger å styre dem helt.
Håp og mot, eller fraværet av det, dramatiseres i vakre bilder og farger og toner i denne filmen helt blottet for støy. Og så avsluttes letingen av den lille jenta.