Djevelsk moro

av Vibeke Garrod sist endret 2019-08-02T07:52:49+01:00
Ruth er en forsmådd og overvektig kvinne som lever for mann, hus og barn. Inn fra sidelinjen dukker Mary Fisher opp. Hun er rik, berømt, pen og tynn. Og hun er ute etter Ruths ektemann.
Susan Seidelman

She-Devil

SF Norge, 1999, USA

Roseanne Barr og Meryl Streep spiller de to konkurrerende kvinnene i denne fornøyelige komedien fra 1989. Barr spiller Ruth Patchett, en ustelt og overvektig kvinne som bruker all sin tid på hus og familie. Hennes mann er en kjekk og glatt regnskapsfører med et godt øye til andre kvinner. Da han starter en affære med den berømte forfatteren Mary Fisher har Ruth fått nok. Hun skal ødelegge for mannen og Mary, og setter i gang med en ondskapsfull plan. 

Meryl Streep er en av vår tids aller største skuespillere, og alle som har sett Mamma Mia vet at hun mestrer roller innen feelgood og komedie. Hunndjevelen var hennes første komedie og mange var overrasket over Streeps store spennvidde. Hun hadde tidligere for det meste spilt tyngre, seriøse roller, men briljerer stort i rollen her. Det ble også flere komedier, fire år senere spilte hun i Døden kler henne med Bruce Willis og Goldie Hawn. Anbefales!

Roseanne Barr hadde på 1980-tallet gjort seg kjent innen stand-up komedie og hadde lenge sin egen tv-serie Roseanne med blant annet John Goodman. Hun passer godt inn i rollen som den forsmådde husmoren som fylles av sinne og hat etter årevis med selvforsakelse.