Hachikō : a dog's story

av mona — sist endret 2018-11-09T12:20:54+01:00
Rørende film for alle dyreelskere.
Lasse Hallström

Hachikō : a dog's story

, 2009
voksen

Kanskje du har gått glipp av denne godbiten? Dette er en nyinnspilling av en japansk film fra 1980-tallet om hunden Hachikō.

Professor Parker Wilson (spilles av Richard Gere) finner en hundevalp på togstasjonen en dag han er på vei til jobb. Han tar den med seg for å passe på den, og går tilbake senere til togstasjonen for å vente på en eier. Ingen dukker opp, og Wilson tar meg seg hunden hjem for å ta vare på den midlertidig. Hachikō blir etterhvert et kjært og lojalt medlem av familien. Han bryter seg ut av huset hver morgen for å følge Wilson til toget, og venter på ham på jernbanestasjonen hele dagen til han kommer hjem fra jobb. Men hva om Wilson ikke kommer hjem en dag? Der begynner historien om hvordan Hachikō fremdeles huskes, 83 år etter sin død. 

Dette er en nydelig historie som alle dyreglade mennesker vil kjenne seg igjen i. Forholdet mellom Wilson og Hachikō utvikler seg og blir veldig tett. Hachikō er en folkekjær hund, og siden han tilbringer mye tid på togstasjonen får han mange venner der. De fineste øyeblikkene i filmen er hverdagslige situasjoner som vi ser fra hundens synsvinkel: for eksempel hvordan han lukter kjøtt på grillen, og hvordan han planlegger flukten sin for å komme til togstasjonen.

Filmen er varm og rørende. Den har mye lun humor og mange artige situasjoner. Stemningen er fin, og filmen får garantert frem tårene.

Den ekte Hachikō døde i 1935, men den dag i dag kan du se en bronsestatue av ham på jernbanestasjonen i Japan hvor han ventet hver dag. Hachikō har nærmest blitt et nasjonalsymbol, og det finnes flere statuer av den lojale hunden i Japan. Vesten kan beskyldes for å ha stjålet Hachikō fra Japan med denne filmen, men den har noen nikk til Japan. Richard Gere gjør en god jobb i denne rollen, og han er akkurat passe koselig og tilgjengelig for seerne.