In the Mood for Love

av Birgit Bjørgum sist endret 2019-08-02T08:12:47+01:00
Wong Kar-Wais sjuende film ble hans internasjonale gjennombrudd. De som har sett tidligere filmer av regissøren vil her møte en roligere og mer stillferdig utgave.
Wong Kar-Wai

In the Mood for Love

Tartan Video, Hong Kong, 2000

Vi befinner oss i Hong Kong i 1962. En mann og en kvinne søker sammen etter at de avslører at deres respektive ektefeller har en affære med hverandre. Som naboer i et leilighetskompleks virker de ensomme til tross for alle menneskene de har rundt seg. Følelsen av å ha blitt forlatt bringer dem sammen.

Kampen for å bevare hverandres ære utgjør spenningen i filmen. Sjelden har noe så vakkert blitt skildret på film. Selv om det ikke er heftige omfavnelser, er ømheten og spenningen mellom dem til å ta og føle på. Fotograferingen er utsøkt og de rolige scenene gløder av energi. De mørke og regnfulle bildene vi får se av byen understreker stemningen i filmen. Visse sekvenser av de to vises i sakte film sammen med en musikksekvens som gjentas, noe som bidrar til en rød tråd gjennom filmen. Her er det gjort mye arbeid med å skape den rette stemningen. Melankolien er gjennomført, og vil du se stor filmkunst bør du sette av et par tilmer til denne filmen!