Moonrise Kingdom

av mona — sist endret 2018-10-08T08:10:41+01:00
Underfundig, morsom og visuelt vakker film.
Wes Anderson

Moonrise Kingdom

, 2012
voksen

Denne filmen fikk kultstatus da den kom ut. Skaper av filmen er Wes Anderson, også kjent for filmer som The Royal Tenenbaums, The Grand Budapest Hotel og Darjeeling Limited. Dette er en forunderlig komedie med tydelige og veldig gode rollefigurer. Filmen er full av kjente skuespillere, som Bruce Willis, Tilda Swinton, Edward Norton og Bill Murray.

Vi er ved kysten av New England i 1965. Kort oppsummert handler filmen om to 12-åringer, Sam og Suzy, som forelsker seg i hverandre og rømmer sammen. En storm bygger seg opp i horisonten. Leteaksjonen som følger er episk.

Wes Anderson har en egen evne til å skape egne univers hvor alt er litt rart, men ikke direkte urealistisk. Den veslevoksne dialogen mellom Sam og Suzy er veldig morsom og spesiell. De er begge tankefulle og kunnskapsrike, og kanskje mer moden enn de voksne i filmen. Her er eksempel på en typisk dialog:

Sam: I feel I'm in a real family now. Not like yours, but similar to one.

Suzy: I always wished I was an orphan. Most of my favorite characters are. I think your lives are more special.

Sam: I love you, but you don't know what you're talking about.

Suzy: I love you, too.

 

Noe annet som er morsomt med filmen er at den har macho Bruce Willis som politi, men putter ham inn i en utypisk rolle som litt sjenert og veldig ensom. Og han gjør en kjempegod jobb. Edvard Norton som vi er vant til å se i tøffe, selvsikre roller spiller en speiderleder, og rollefiguren er typisk pliktoppfyllende, men også litt fortapt og usikker.

Filmen berører alvorlige tema som selvbilde, vold i familien, isolasjon, ensomhet og foreldreskap, men er samtidig lett og underholdende. Mange jeg kjenner vil omtale det som en “fin” film.

Denne filmen er for deg som liker underholdning, underfundig humor, vakker regi og Wes Andersons rare univers.