Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Plan 9 from Outer Space

av Birgit Bjørgum sist endret 2019-08-02T09:02:43+02:00
Har man ikke fått med seg verdens dårligste film laget av verdens verste regissør, er det på tide.
Edward D. Wood

Plan 9 from Outer Space

Wade Williams Distribution, 1956, USA

Det er vanskelig å tro at denne filmen faktisk ble laget helt seriøst. Flyvende tallerkener (du kan faktisk se tråden!) er blitt sett flere steder i Amerika. Romvesene er på jorda for å iveksette plan 9; de døde skal vekkes til livet for å drepe de levende. Dette fordi menneskenes dumhet er en trussel mot hele universet.

Det er laget mange dårlige filmer og kjedelige gjennom tidene. Ed Wood var kjent for sine B-filmer - horror/science fictionfilmer med et utrolig lavt budsjett.

Plan 9 From Outer Space kan ikke påstås å være kjedelig. Filmen er kjent for å inneholde et utall av tabber, noe som gjør den utfattelig morsom. Wood mente selv at han var et misforstått geni.

Wood var en stor beundrer av den ungarske skuespilleren Bela Lugosi, kjent for tolkning av Bram Stokers grev Dracula. Dessverre døde Lugosi like etter at innspillingen av Plan 9 From Outer Space startet, men dette stoppet ikke Wood. En erstatning ble funnet, som var helt ulik Lugosi. Wood løste dette med å la skuespilleren spille scenene med kappen sin foran ansiktet!.
Filmen inneholder også en utfyllende dokumentar om filmen.