The Station Agent

av Birgit Bjørgum sist endret 2019-08-02T09:02:07+02:00
Dessverre lages det ikke mange amerikanske filmer av dette slaget. The Station Agent er en vidunderlig historie om ensomhet og hvordan denne takles. Eller som reklamen sier; ensomhet er morsommere når man har noen å dele den med.
Tom McCarthy

The Station Agent

Scanbox, 2003, USA

Filmen er en lavbudsjettproduksjon og handler om tre svært forskjellige mennesker. Etter å mottatt kommentarer om sitt utseende hele livet, flytter dvergen Finbar McBride til en avsidesliggende og forlatt jernbanestasjon i New Jersey. Her vil han dyrke sin hobby i ensomhet, nemlig å telle tog som passerer.

Her møter han to av landsbyens innbyggere; den snakkesalige og kontaktsøkende Joe som eier en mobil kaffevogn, og den nyseparerte og noe depressive Olivia, som har mistet et barn. Nesten motvillig kommer disse sammen, og et slags vennskap oppstår.

Filmen gir et sjarmerende skråblikk på hverdagen. Portretteringen av de forskjellige skjebnene er både sår og humoristisk. Filmen er McCarthys debut og den har utmerket seg på flere filmfestivaler. En stor, liten film som man ikke glemmer så lett!