av Vibeke Garrod sist endret 2022-03-23T11:51:56+02:00
Mandag er filmdag på biblioteket! Velkommen inn i vår kinosal, hvor vi viser et variert utvalg kvalitetsfilm. Gratis, så klart, og husk å møte presis!
Mandag 4. april 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Filmen Alien er over 40 år gammel, men står fortsatt som en av de mest skremmende og medrivende filmene innen horror/sci-fi.

Ridley Scotts mesterverk fra 1979 har flere gullkantede ingredienser; gode skuespillere (Sigourney Weaver, John Hurt og Harry Dean Stanton blant andre), kule effekter (H.R. Gigers design) og spennende musikk (Jerry Goldsmith).

Her får du altså en dokumentar om denne skrekk-klassikeren, laget av regissør Alexandre O. Philippe, som og står bak dokumentarer om regissørene William Friedkin (Excorcisten) og Alfred Hitchcock. Bli med bak kulissene, eller bak i arkivet rettere sagt, og fordyp deg i filmhistorie belyst fra mange ulike sider, slik som politikk, mytologi, arkitektur og litteratur.

Filmen vises under lisens av Filmrommet.

Mandagsfilmen: Memory: The Origins of Alien

• Mandag 4. april
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet

Filmen vises under lisens av Filmrommet.