av thea — sist endret 2016-09-16T12:53:35+01:00
Deilig mat og drikke og litterære arrangementer.

Mat, drikke og litteratur!

Bergen leser samarbeider med Holbergstuen og Wesselstuen i 2011, og det blir spennende arrangementer nesten hver måned. Det vil bli bokdating, litterær popquiz, og spennende forfatterbesøk. Program kommer på kalenderen vår.

På Wesselstuen serveres det klassiske retter fra det bergenske og nordiske kjøkken. Man kan få lunsj, småretter og middagsretter hele uken. Holbergstuen tilbyr tradisjonsrike retter. Reinsdyr, klippfisk, torsk, okse, kveite, fiskesuppe, rekesmørbrød, raspeballer, sildetallerken og eplekake er noen av gjengangerne i menyene, selvsagt avhengig av hvilken sesong det er.

Holbergstuen og Wesselstuen ble etablert i 1923, og skulle være folkelige restauranter «som tilfredsstillet den dannede smag». Stifterne hadde bakgrunn Bergens Riksmålsforening og i foreningens medlemsblad i 1927, kunne man lese: ”Riksmaalsfolkets restaurantforetagende er nu paa det nærmeste færdig og vil bli aapnet om ganske kort tid. Lokalerne er holdt i national stil og farver og virker koselige og hjemlige. Det var sandelig paa tide, at et saadant foretagende blev igangsat. Riksmaalsfolket har længtet paa at faa et samlingssted.”

Velkommen til Dikterstuerne: Holbergstuen og Wesselstuen!