av thea — sist endret 2016-09-16T13:53:24+02:00
Bergens favorittbok 2011 er ikke en krim av Jo Nesbø. Det er heller ikke en av Cecilia Samartins romaner.

Bergens favorittbok 2011 er...

 

Gå : (eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv) av Tomas Espedal.

 

av Tomas Espedal har ligget i teten gjennom hele avstemningen, som startet 12. mars 2011. Det er bergenserne selv som har avgjort hvilke ti titler slaget skulle stå om, etter at vi på Bergen Offentlige Bibliotek spurte: Hva leser du? Blant de andre titlene på listen, var det Tolkiens Ringenes herre og den nyeste Harry Potter-boken som tidvis pustet i nakken - men så ble det en bergensforfatter som fikk flest stemmer til slutt. Espedals forfatterskap holder høy kvalitet, og bøkene hans fortjener mange lesere.

Fredag 11-11 var det klart for å annonsere vinnerboken, og Bergen Offentlige Bibliotek inviterte da lånere, sponsorer og andre bibliotekvenner til en fin fest på Hovedbiblioteket. Konferansier Eduardo «Doddo» Andersen loset oss gjennom kvelden, hvor Cesilie Holck og Olav R. Øyehaug stilte som litterære DJer. Biblioteksjef Leikny Haga Indergaard fikk æren av å endelig avsløre hva som var vinnerboken, og overrekke Espedal en diplom og et reisegavekort på 10 000.- Espedal hadde dette å si til at ble Bergens favorittbok 2011:

"Det var veldig overraskende, men veldig hyggelig [...] Det var den første boken jeg skrev som var lett å lese og som hadde en bredere appell. I tillegg tror jeg det er en inspirasjonsbok for mange." (Bergensavisen)

Alle gjestene fikk  i gave, mens Espedal antydet at reisegavekortet skulle brukes til en India-tur.

Vi på Bergen Offentlige Bibliotek og i Bergen leser, takker alle som har nominert og stemt på sin favorittbok, og besøkt Bergen leser-arrangementer året gjennom. Takk også til alle som har støttet og sponset prosjektet

Her er listen over de ti titlene som var nominert – håper dere har lyst å lese dem – først og fremst vinnerboken. Velkommen til Bergen Offentlige Bibliotek!