Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Nettredaktør sist endret 2016-09-16T13:53:43+02:00
Vinneren annonseres fredag 11-11-2011. Vi oppfordrer alle til å sjekke ut de titlene som har vært nominert til Bergen leser - ti av bergensernes favoritter i år.

1 — Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafón

Vindens skygge

«Vindens skygge» ble rett og slett en boksensasjon da den kom. Her er det sterke følelser som regjerer: hat, hevn, romantikk, vennskap, svik, død og fordervelse og alle andre nyanser av mellommenneskelig samspill.  

 

 


2 — Dødslekene av Suzanne Collins

Dødslekene

Sterk, rystende, tankevekkende ungdomsroman som er i ferd med å ta verden med storm! Tenk deg en blodtørstig variant av Robinson-ekspedisjonen. En moderne gladiatorkamp i en høyteknologisk tidsalder, dystopisk science fiction, og en gripende kjærlighetshistorie.

 


3 — Ringenes herre av J.R.R. Tolkien

Ringenes herre

Tolkien skapte en egen verden i fortellingene om hobbitene, små menneskelignende skapninger. Ringenes herre er en uavhengig fortsettelse av Hobbiten, og det dreier seg rundt kampen mellom det gode (hobbiter) og onde (Sauron). For at Sauron skal få ubegrenset makt, må han få tak i en spesiell ring, maktens ring. Skal ringen miste sin kraft, må den kastes i Dommedags juv i Mordors land. Den som eier ringen for lenge, blir ødelagt av dens krefter.

 


4 — Øya av Victoria Hislop

Øya

Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til en gammel venninne. Da hun ankommer landsbyen Pláka, oppdager Alexis at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, en øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historien om oldemoren Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap.

 


5 — Harry Potter og dødstalismanene av J.K. Rowling

Harry Potter

Harry fyller snart 17, og trer inn i den voksne trollmannsverdenen. Dermed mister han den spesielle beskyttelsen etter moren. Samtidig får han en farlig og tilsynelatende umulig oppgave: å finne og ødelegge Voldemorts gjenværende malacruxer. Aldri før har Harry følt seg så alene, eller stått overfor en fremtid så full av skygger. Men Harry må på en aller annen måte finne styrken i seg selv til å fullføre oppgaven han er blitt gitt. Dette er den syvende og siste boken i Harry Potter-serien.

 


6 — Drømmehjerte av Cecilia Samartin

Drømmehjerte

Castros revolusjon på Cuba i 1956 skiller de to bestevenninnene Alicia og Nora. Mens Nora flytter til USA med familien blir Alicia igjen og opplever fattigdommen som preger landet under Castros regime. Nora tilpasser seg livet i sitt nye hjemland, men en del av henne har aldri forlatt Cuba, og som voksen kvinne skjønner hun at hun må reise tilbake til hjemlandet. Møtet med kusinen og det nye Cuba blir et vendepunkt for Nora.

 


7 — Min Kamp 1 av Karl Ove Knausgård 

Min Kamp

Romanen åpner med en beskrivelse av døden. Derfra fortelles det om forfatteren Karl Ove Knausgårds kamp for å mestre livet og seg selv og sine egne ambisjoner på skrivingens vegne, i møte med de menneskene han har rundt seg. Min kamp. Første bok utforsker det å vokse opp og være overgitt en verden som ser ut til å være komplett, avsluttet, lukket. Dette er første bok av seks om forfatterens liv.

 


8 — La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson

La meg synge deg stille sanger

Det er vinter når Veronika bestemmer seg for å flytte. Hun slår seg ned i et avsidesliggende hus for å skrive. Den nærmeste naboen er en gammel kvinne som holder seg for seg selv. Den ene kvinnen bærer på en sorg, og den andre skjuler en personlig tragedie. Men i løpet av våren vokser et vennskap fram - et vennskap som kommer til å forandre livet til begge to.

 


9 — Panserhjerte av Jo Nesbø

Panserhjerte

To kvinner er funnet drept i Oslo, begge har druknet i sitt eget blod. Det mystiske er at stikksårene i ansiktene til de døde er blitt påført fra innsiden av munnen. Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore en mann som er deres eneste spesialist på seriedrap, Harry Hole. Han har gjemt seg et sted i millionbyen, på flukt fra demonene fra forrige drapssak og kreditorer. Dette er den åttende romanen om Harry Hole.

 


10 — Gå: (eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv) av Tomas Espedal

GåDet handler om å gå. Å begi seg av gårde til fots, ned den åpne veien; en romantisk øvelse som fører til en del harde erfaringer: å sove ute, gå seg vill, møte egne begrensninger og andre mennesker, natur og byer. Den gående vil leve et vilt og poetisk liv. Han finner sine egne ruter, men gjør også avstikkere langs sporene til kjente vandrere fra litteraturhistorien.