av thea — sist endret 2016-09-16T22:36:22+01:00
Uten gode sponsorer og entusiastiske støttespillere intet Bergen leser!

Litt informasjon om Bergen leser-laget!

ABM-utvikling

"ABM-utvikling er statens senter for arkiv, bibliotek og museum, og arbeider på tvers av faglige sektorgrenser og ivaretar departementsovergripende samarbeidsoppgaver i tilknytning til arkiv, bibliotek og museum. ABM-utvikling driver aktivt, strategisk utviklingsarbeid for å styrke de tre feltene som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner. Driften er basert på de årlige tildelingene over statsbudsjettet og tildelingsbrevet fra Kulturdepartementet."

Fra 1. juli 2010 og 1. januar 2011 blir bibliotekoppgavene overført tilNasjonalbiblioteket og Norsk vitenskapsindeks.

Les også: Hva har ABMs Leikny Indergaard på nattbordet?

Administrativt forskningfond (AFF)

"Administrativt forskningsfond (AFF) sin virksomhetsidé er å utvikle lederskap som gir resultater. AFF er en av de største og eldste aktørene i Norge innenfor området ledelse- og organisasjonsutvikling. Hovedkontoret ligger i Bergen. På Financial Times ranking av verdens beste lederutviklingsprogram vurderes nå AFF som Nordens beste. Vi arbeider med lederutvikling, organisasjonsutvikling, ledergruppeutvikling, coaching og mentoring, konflikthåndtering, fusjoner, endringsprosesser, utvikling av arbeidsmiljø med mer. Vi legger vekt på å arbeide tett sammen med kunden for å utvikle de tiltak som virker."

Daldata

"Daldata Bergen AS er en totalleverandør innen IKT, og utvikler og selger økonomisystemet InfoEasy. Vi har kunder over hele landet og er en betydelig aktør innen flere bransjer. Kunnskap og kreativitet er grunnlaget for innovative og smarte løsninger. Derfor støtter vi Bergen leser!"

Fritt ord

"Fritt Ords fremste formål er å verne om og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge, særlig ved å stimulere den levende debatt og den uredde bruk av det frie ord. Fritt Ord kan også støtte andre sider ved norsk kultur, i første rekke den del av kulturen som gjør bruk av ordet.  Bakgrunnen for stiftelsen Fritt Ord er at ledelsen i Narvesens Kioskkompani ønsket å sikre en permanent åpen distribusjon av publikasjoner. (Forbindelsen mellom Narvesen og Fritt ord er i dag avsluttet)."

Les også: Bøker av Fritt Ords styreformann Francis Sejersted

Galleriet

Galleriet er Bergen sentrums største kjøpesenter, og er i tillegg regnet som et av Norges flotteste kjøpesentre. Du finner Galleriet midt i hjertet av Bergen - på Torgallmenningen. Her finner du de nyeste og mest oppdaterte butikkonseptene – med en spennvidde fra de største og kjente merkevarene, til unike produkter du ikke finner andre steder. Senteret har 70 butikker i de fleste bransjer, og flere hyggelige og varierte spisesteder.”

Norli

"Norli er kvalitetsbokhandelen som tilbyr et bredt utvalg bøker og andre bokhandelrelaterte varer i alle kategorier. Kunnskapen om bøker er høy i Norli, og vi vil være den seriøse, dedikerte bokhandelen som hjelper deg med å finne det du søker. Våre bokhandler er også steder der du kan møte forfattere og bøker gjennom mange typer interessante arrangementer.

I tillegg til vår sterke stilling innen skjønnlitteratur, generell litteratur og fagbøker for både voksne og barn, er Norli også den største leverandøren av skolebøker til norske grunnskoler og videregående skoler. På våre nettsider kan du finne interessante og nyttige anbefalinger innen en rekke ulike kategorier. Her er både kampanjer med gode pristilbud og viktige nyheter presentert. Vi tilbyr også et nyhetsbrev på e-post; bokNYTT, der du kan melde deg på og få gratis og uforpliktende informasjon om bøker innenfor en rekke områder."

TDC

"TDC er et resultat av sammenslåingen mellom TDC Norge og Song Networks i 2004. TDC i Norge har blitt en betydelig aktør i det norske og nordiske telekommunikasjonsmarkedet. Over eget eid DSL- og fibernettverk tilbyr TDC det samme tjenestespekteret i Norge, Sverige, Danmark og Finland med garanterte servicenivåer, sentral overvåkning og koordinert salg og markedsføring. Vi beviser vår nordiske styrke ved å gi kundene våre en tett oppfølging og en solid markedsinnsikt ved lokal tilstedeværelse. TDC er den eneste nordiske data- og teleoperatøren som investerer i lokale aksessnett med bredbåndskapasitet. Selskapet har bygget nettverk i og rundt 80 av de største byene i Norden. Aksessnettene er koblet sammen gjennom et langdistansenettverk som utgjør ett av Europas raskeste nett. TDC er totalleverandør av kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet i Norge."

Wesselstuen og Holbergstuen

"Holbergstuen og Wesselstuen er Bergen leser-møtesteder utenfor biblioteket. Program finner du her.

Holbergstuen tilbyr tradisjonsrike retter i sitt sjarmerende lokale. Den store lunsjmenyen er svært populær, og vi har også et rikt utvalg middagsretter. Reinsdyr, klippfisk, torsk, okse, kveite, fiskesuppe, rekesmørbrød, raspeballer, sildetallerken og eplekake er noen av gjengangerne i menyene våre, selvsagt avhengig av hvilken sesong det er. Ta en titt på dagens meny!

På Wesselstuen legger vi vår sjel i å by på klassiske retter fra det bergenske og nordiske kjøkken. Vi serverer lunsj, småretter og middagsretter hele uken. Hos oss kan du nyte et smørbrød, full middag eller simpelthen et glass drikke i godt lag. For større grupper setter vi gjerne sammen selskapsmenyer med utvalgt drikke til, og kan tilby en avskjermet del av restauranten for dem som ønsker det. Siden vi regelmessig skifter vår meny avhengig av sesong, anbefaler vi deg å se nærmere på menyen!"