av Charlotte Myrbråten sist endret 2013-10-22T15:05:01+01:00
Byens innbyggere har stemt. Det er Stig Holmås sin roman Regn de aller helst vil lese høyt.

" – Her i byen har vi musk og yr, sa far, – og duskregn og sipregn. Vi har vanlig regn, regnbyger, flobyger, høljregn, styrtregn, pøsregn og plaskregn. Vi har drivregn, valleslette og sludd. Og så har vi snø, våt eller tørr. Pluss hagl, selvsagt."

Den store avstemningen er over og det er klart hvilken bok Bergen ønsker å lese høyt - sammen. 18. oktober åpner en egen høytlesningsinstallasjon bygget av Bergen senter for Elektronisk Kunst her på biblioteket og det er selvsagt en bok om Bergen som vant over flere sterke konkurrenter.

Vi skal dele boken opp og byens innbyggere skal lese setning for setning, avsnitt for avsnitt sammen. Dette tas opp og legges ut på en egen nettside og sammen vil blant andre ulike institusjoner, teatre, bystyret, skuespillere, ungdom og bibliotekets brukere lese en hel bok sammen. Alle er invitert!
Les mer her.Regn

Regn av Stig Holmås vant en knepen seier foran Ragnar Hovlands Sveve over vatna.

Regn er en oppvekstroman fra Bergen på 1950-tallet der dette regnet som ikke gir seg er sentralt.

Boken kom ut på Gyldendal i 2008 og handler om to brødre. Faren er meteorolog og de kan stadig høre stemmen hans på radioen. Den yngste av brødrene er et skøytetalent, men for den eldste er det nabojenta Laila som er viktigst. Men så rammer ulykkene. Dette er en historie om uskyld, katastrofe, familie, vennskap, brødrekjærlighet, knuste drømmer, håp og Bergen.

Aftenposten kalte Regn en:

"Uforglemmelig roman"

 Bergens Tidende mente at:

"Det kommer ikke som noen direkte bombe at en forfatter fra Bergen befatter seg med meteorologiske fenomener. Men det er relativt sjeldent opptattheten av misforholdet mellom lavtrykk og høytrykk, og også de kortvarige solrike gledene, blir så eksplisitt uttrykt som i Stig Holmås' siste roman."

 

Bilder fra åpningsfesten 18. oktober:

Bergen Offentlige Bibliotek gratulerer!