av Per Eide sist endret 2017-01-16T10:45:20+01:00
Vi anbefaler et lite utvalg av nyere spill til PS3 og Xbox 360.

Ni No Kuni : Wrath Of The White Witch

PlayStation 3

Jeg har den beste jobben! Plutselig ligger det en bunke med spill på pulten min, klar til å sjekkes ut. Og spillet jeg har sett mest frem til å få i hende er Ni No Kuni. Ni No Kuni er det første spillet til animasjonsselskapet Studio Ghibli, som står bak kjente filmer som Chihiro og heksene og Min nabo Totoro. Og de svikter ikke på spillfronten heller. Fra første stund blir jeg grepet av estetikken, og ikke minst den sårbare lille gutten Oliver. 

Oliver bor i den koselige og harmløse byen Motorville sammen med sin mor. Vi aner fred og ingen fare da vi plutselig får et innblikk i en parallell verden. Vi forstår at Oliver er utvalgt, at han kommer til å få det tøft, men at vi får være med ham på en reise utenom det vanlige.

Ved begynnelsen av spillet har man to valg. Enten kan man spille easy eller normal. Easy er for dem som vil ha mest mulig historie. Og hele spillet er bygget mer opp som en film enn et spill. Vi har få valgmuligheter, og er låst til historiens progresjon, men det gjør overhodet ingenting. Her er det bare til å hente frem popcornet, lene seg til bake, ha en lett hånd på kontrollen og nyte denne fantastiske historien!


Aldersmerking: 12+
Mass Effect 3

PlayStation 3 / Xbox 360

Jeg har prøvd en gang tidligere å skrive om Mass Effect, men uten å lykkes. Mass Effect-universet er så omfattende at det vanskelig lar seg gjøres om til noen setninger. Det må rett og slett spilles, og oppleves!

I Mass Effect 3 er selvsagt Commander Shepard er tilbake, og denne gangen hviler verdens eksistens på hans skuldre. Grafikken, opplevelsen og historien er så godt som komplett. Og til alle sci-fi-fans kan jeg si at dette er noe av det beste som er laget inne sjangeren.

Spillet begynner rett på sak. The Reapers, de onde skapningene i Mass Effect-serien, har brutt alle forsvarslinjer og har nådd planeten jorden. Commander Shepard, som egentlig har trukket seg tilbake, blir nå hentet inn igjen som ett av få håp som kan redde jordkloden fra denne totalt overlegne fienden. Spørsmålet er om du er dyktig nok til å veilede Commander Shepard gjennom dette bortimot håpløse oppdraget, til en lykkelig slutt som utgang? 


 

Aldersmerking: 18+
The Testament of Sherlock Holmes

PlayStation 3 / Xbox 360

Nye og store mysterier står for tur for den klassiske privatdetektiven Sherlock Holmes og hans medhjelper Dr. Watson. Denne gangen er de selv i fokus. Ikke for det utsøkte detektivarbeidet til Holmes, men som mistenkte i et smykketyveri. Hvordan motbevise deres skyld, og ikke minst finne ut hvem som er den skyldige?

Historien er lagt til London 1898. Det er en mørk verden. Prostituerte og lugubre gubber lusker omkring. Og det er mye for de gamle mestrene å ta seg til. Men spillet er et flott eventyrspill som gir deg muligheten til å utforske og studere de minste detaljer. Her har du bruk for et skarpt blikk og friske hjerneceller.
Ta på deg Deerstalker-luen, hent fram lupen og sett deg godt til rette.
Aldersmerking: 12+
Tomb Raider

PlayStation 3 / Xbox 360 

Det er nesten 20 år siden vi ble kjent med Lara Croft for første gang. Mange har ment mye om henne siden den gang. Er hun en av de store kvinnelige heltene i populærkulturen, eller er hun en avatar laget av menn for menn? Uansett hva man måtte mene er 2013-utgaven av Lara Croft og Tomb Raider en stor spilleropplevelse! Denne gangen er hun strandet på den japanske øyen Yamatai, en øy plassert i det myteomspunnede Bermuda-triangelet. I tillegg til å måtte kjempe for å overleve i ugjestmilde omgivelser, lever det også et et folkeslag her av den mindre hyggelige typen. Og hva med dem hun strandet med? Kan hun stole på dem? Stemningen er satt for en ny stor opplevelse med Lara Croft.   

 
 

 

 Aldersmerking: 18+