av Helene Madsen sist endret 2022-01-24T13:37:01+02:00
Bidragsytere: Randi Hushagen, lassej, janettek
Norge er kanskje ikke mest kjent for spillene sine, men det er likevel masse gode spill som er lagd her. Spillprisen passer på at vi ikke glemmer dette. Vi har gravd dypt i minne og funnet frem noen av våre favoritter blant de norske spillene!

 

The Frostrune  
Grimnir Media (Windows, Apple Macintosh, iOS, Android: 2017) 

Lyst til å løse mysterium i vikingtiden? Da kan The Frostrune være det perfekte spillet. Det er et pek-og-klikk-mysteriespillDet er summer, året er 965 og dskyller på land ved en landsby i Norge som den eneste overlevende. Men den lille landsbyen er helt forlatt. Det er en ondskap fra Hel som er løs. Med hjelp av ånder og en død volve, må du sende denne ondskapen tilbake til Hel. 

En spennende historie fylt med vår gamle mytelære, gåter og mysterier. 

Spillet har PEGI 12, og passer fra 12 år og opp.

 

 Among the Sleep  
Krillbite studio (Windows, OSX, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Switch: 2015) 

Etter sin andre bursdag våkner en liten gutt av skumle lyder. Med Teddy på din side begynner vi å utforske dette marerittet. Et monster lurker rundt, det er hemmelige veier som fører deg til noe som virker kjent. Men alt er ikke som det ser ut til. Hva har skjedd med hjemmet hans? Drømmer han fortsatt? Eller er det slik virkeligheten ser ut for en redd liten gutt? 

Among the Sleep forteller en trist historie og en veldig virkelig historie om omsorgssvikt av en forelder, forkledd som et grøsserspill. 

Among the Sleep kan du låne fra biblioteket!

Spillet har PEGI 12, og passer fra 12 år og opp.

 

Owlboy  
D-Pad Studio (Windows: 2016, OSX, Linux: 2017, PlayStation 4, Xbox One, Switch: 2018) 

Høyt oppi skyene bor en landsby av ugler, og det er også her vi finner vår helt, uglegutten OtusOtus er ikke helt som de andre uglene, han er stum og kritiseres stadig av mentoren sin for sin udugelighet. Det er rett og slett ikke helt lett for Otus 

Vanskeligere blir det når landsbyen en dag plutselig angripes av flyvende pirater, men det er nettopp her eventyret begynner, og med ett hviler skyenes skjebne på vingene til en liten uglegutt og vennene han møter på veien. 

Owlboy viser pikselkunst på sitt beste og mest storslåtte i et klassisk plattformformatSjarmerende karakterdesign kombinert med episk musikk og boss battles resulterer i en fantastisk spillopplevelse. 

Owlboy kan du låne til Nintendo Switch og Playstation 4!

  

My Child: Lebensborn 
Sarepta Studio (iOS, Android: 2018) 

Det menneskelige i etterkrigshistorien kommer sjeldent så godt frem som i My Child: Lebensborn. Som adoptivforelder til lille Klaus eller Karin skal man sjonglere de daglige gjøremål med den omsorg og oppmerksomhet som trengs av en forelder, og mens mange av aktivitetene er søte og enkle, blir man også møtt med kullsvarte hendelser og problemstillinger. Et lebensborn-barn er nemlig barn av en norsk mor og tysk soldat, og i etterkrigens Norge er hatet fra krigen fortsatt sterkt, noe din datter eller sønn dessverre kommer til å oppleve. 

My Child: Lebensborn er søtt og sjarmerende, men også ytterst hjerteskjærende. Spillet er en del av  NFIs innkjøpsordning for spill og kan dermed spilles på biblioteket, men det kan også kjøpes for en billig penge på iPhone og Android-baserte mobiltelefoner og nettbrett hvis man ønsker å ha det tilgjengelig i sofakroken hjemme. Bare pass på å ha lommetørkle innen kort rekkevidde. 

 

Manual Samuel 

Perfectly ParaNormal AS (Windows, OSX, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Switch: 2016) 

Sam er en ufyselig og bortskjemt ung mann. Og han er død. Men alt håp er likevel ikke ute. Døden foreslår å sende Sam tilbake til livet og dersom han overlever i 24 timer, skal Sam få en ny sjanse til å leve. Utfordringen er; Sam må styre kroppsfunksjonene sine manuelt i de 24 timene! 

Har du noen gang tenkt på hvor avansert det er å gå? Ja, du vet, flytte den ene fot foran den andre og så gjenta slik at du faktisk beveger deg fra et punkt til et annet. Ryggen bør absolutt holdes oppreist når denne operasjonen utføres ellers blir det hele med en gang mer utfordrende. Så må du huske å puste, luft ned i lungene og så ut igjen. Vent, hvorfor er alt tåkete og uklart? Å ja, blunke! Du må fukte øyeeplene så de ikke blir tørre og ubrukelige. 

Manual Samuel er fylt med humor, overraskelser og utfordringer. Rett og slett et skikkelig gøy spill. Og for alt i verden, ikke glem å blunke! 

Perfectly ParaNormal sitt nyeste spill Helheim Hassle vant blant annet Beste spill - liten skjerm under Spillprisen 2020.