Buzz! Quiz World (PS3)

av Arild Ness sist endret 2016-12-22T19:27:22+02:00
Innenfor kategorien sosiale spørreleker er det få spill som overgår Buzz. Ta utfordringen og inviter venner og familie med på en økt hjernetrim.

Buzz! Quiz World

Sony, 2009

Quiz er grådig moro. Og selvsagt mest moro når man vinner. Det er vel noe med den barnslige tilfredsheten man gjerne får av å «overvinne» sine motstandere i «Kunnskap». Vel, fullt så alvorlig er det riktignok ikke, men når det gjelder å få frem konkurranseånden er det få spill som klarer det bedre enn Buzz.

Vi har nå komt frem til det niende spillet i Buzz-serien og erfarne brukere vil registrere at mye er ved det gamle. Men her er også nyvinninger som tar spillet flerfoldige steg videre. Som før kan man stille inn hvilket språk spillet skal foregå på, men velger du norsk språk blir spørsmålene i større grad enn tidligere tilpasset norske forhold. Muligheten av å ordne seg en personlig profil og holde orden på egen utvikling har dessuten blitt mulig. Kanskje finner du også ditt eget navn i navnebasen og får personlige henvendelser fra en ivrig quiz-master.

For programlederen Buzz er en utadvendt type som ikke er redd for å si sin mening om deg, enten du nå skulle briljere med detaljkunnskap eller bomme på de mest opplagte spørsmål. Han plukker dessuten fra en stor base med 5000 spørsmål noe som minimerer sjansen for at samme spørsmålet blir stilt to ganger. Har du dårlig tid? Ingen fare. Selv om dere bare har et kvarter til rådighet eller ønsker å kjøre en full 45 minutters runde tilpasser spillet seg deres ønsker.

I Quiz World kan dere underholdes med ulike former for spørrerunder, enten det handler om å være kjappest på labben eller å sanke inn mest mulig poeng. Og heldigvis har quizen også beholdt moduser som "send bomben" og "kakekasting", noe som gir den delen av spillet en fornøyelig form for slapstick-humor som både barn og voksne kan sette pris på.