NBA Jam

av Arild Ness sist endret 2016-12-22T18:27:22+01:00
Gode sportsspill er ikke å forakte, og med NBA Jam kan du forsøke deg på en særdeles unaturlig og vill versjon av amerikanernes favorittsport basketball.

NBA Jam

EA Sports, 2010, USA
NBA Jam er ikke helt som andre basketspill, eller andre sportsspill for den saks skyld. For der moderne sportsspill gjerne etterstreber ulike former for realisme og naturtro bevegelser, går dette spillet heller i motsatt retning. NBA Jam bryter med fysikkens lover og regler og fremstiller basketsporten ved hjelp av ikke-proporsjonale figurer, helt overdrevent tempo og et totalt sprøtt gameplay.

Naturlig nei, men moro er det!

For dette er ren og skjær lek. Visse former for taktikk kan man jo for så vidt velge, men her er det mer det actionfylte og heseblesende jaget som står i fokus. Vi snakker om brennende baller, ville taklinger, humoristisk kommentator og generelt hopp og sprett for hele familien. NBA Jam er et sosialt spill som vil få frem konkurranseånden i deg.

Som i de gamle arkadebulene fra 90-tallet spiller man to-mot-to i baskethallen, men her er også mye ekstra som er med på å gi variasjon til spillet. Forskjellige innslag underveis gjør for eksempel at du kan redusere spillfiguren din til en 20 cm høy tass, eller du kan gi spilleren din ansiktet til en superkjendis ala Barack Obama. Om du vil kan du selvsagt også velge å spille med de kjente amerikanske lagene; Chicago Bulls, Los Angeles Lakers, Orlando Magic og så videre.

At EA Games har kastet realismen på båten til fordel for superhøyt tempo og ekstravagante slam-dunker vil kanskje få noen til å rynke på nesen. Men frykt ikke dette. NBA Jam har massevis av sjarm, tar kun noen minutter å lære seg, og vil stå for timevis med underholdning foran skjermen.