Red Dead Redemption

av Per Eide sist endret 2016-12-22T18:27:21+01:00
The wild, wild west!

Red Dead Redemption

Rockstar, 2010, USA

Din barndom gikk med til nærlesning av Morgan Kane og Davy Crockett. Store deler av din fritid tenkte du som Sølvpilen og jaktet cowboyer i bjørkeskogen. Når ungdommen kom fikk du en ny helt i Emilio Estevez, innehaveren av rollen som Billy the Kid i den stjernespekkede bajasfilmen Young Guns. Som moden ungdom har det oppstått et vakum, det er noe som mangler, noe vilt og naturnært. Om noe, eller alt av dette passer din profil er det bare én ting å gjøre; få tomlene på Red Dead Redemption!  

Red Dead Redemption er et eventyrlig western-spill som finner plass i de amerikanske staters ungdomsår, nærmere bestemt 1911. John Marston er en tidligere fredløs banditt som ønsker å glemme sin fortid og leve et normalt liv med sin familie. Men som det alltid gjør med folk med en snuskete fortid blir de innhentet av den, og Madison er intet unntak. Regjeringen tar hans kone og sønn til fange i bytte mot at Marston arresterer sine tidligere gjengmedlemmer. Marston ser ingen annen utvei, og hans ferd tilbake til det hensynsløse og ville vesten er i gang.  

Red Dead Redemption er et sandkasse-spill der du kan utforske den ville vesten fritt og, om ønskelig, hensynsløst. Før du blir kastet ut i det får du den nødvendige opplæringen du trenger for å overleve i det brutale samfunnet; alt fra skyteøvelser til hesteriding.

Red Dead Redemption er utgitt av Rockstar Games, som også står bak Grand Theft Auto. Spillet fikk enorm god mottakelse da det kom, og basert på 67 anmeldelser er Red Dead Redemption rangert som det tredje beste spillet på PS3 på GameRankings. Med andre ord: et spill som absolutt er verdt å bruke tid på!