Spill: Uplifted

av Kari Mestad sist endret 2019-04-17T10:17:17+01:00
Et spill laget for å forebygge lav selvtillit og nedstemthet.
Channel 4

Uplifted

Uplifted er et enkelt og vakkert plattformspill som foregår i Happenes land. Happene er noen lykkelige skapninger i et land uten bekymringer, men har havnet i den ulykke at Viroidsene har dukket opp. En gjeng skumle monstre, som truer med å ødelegge Happenes land, og ta all glede fra dem...

Help the Happ (and yourself) - Get uplifted!

Ved å hjelpe en Happ bevege seg fra plattform til plattform gjennom 20 brett, kan du hjelpe Happene å gjenopprette landets glade tilstand. Men for å klare det, må du selv tenke på gode ting. For etter hvert brett blir du som spiller stilt tre spørsmål som for eksempel “Hva ser du frem til?”, “Hva var det beste du spiste denne uken?”, eller “Hvilken musikk beveger deg?”. Svarene du svarer blir lagret, og du kan senere gå tilbake å se hva du svarte. Rett og slett som en personlig bank over ting som gjør deg fornøyd.

Spillets filosofi er at om man tenker på gode ting, får man et bedre liv. Uplifted er et spill som er laget for å gjøre deg glad, eller få deg til å tenke deg glad. Og hovedformålet når det kreative selskapet Kanoti laget spillet, var å bygge opp unge mennesker med lav selvtillit og nedstemthet.

Gameplay

upliftedDette er et fantastisk godt og hyggelig spill, og disse Happene får deg til å trekke på smilebåndet uansett hvor mørkt sinnet ditt måtte være. Spillskaperne kunne fort ha havnet i den fellen å lage et kleint og overtydelig glad-spill. Men de har klart å holde fokuset på spillets gjennomførbarhet, estetikk og tilegnelse av skills.

Spesielt er skillen presisjon viktig. I begynnelsen vil du ikke merke det, men etterhvert forstår du at Happen må bli sendt avgårde i nøyaktig fart for å komme seg over til neste plattform, og for å unngå å treffe en Viroids må du sende Happen ut fra en nøyaktig posisjon. Dette gjør spillet utfordrende. Men først og fremst er det et annerledes spill, da spillet har denne dobbelteffekten med den orginale vri at det også ønsker å få deg som spiller til å tenke gode ting!

Det er ingen tvil om at det er effektfullt med spørsmålene som blir stilt til deg som spiller i etterkant av hvert brett. Selv fikk jeg forferdelig lyst på pannekaker da jeg ble spurt om ukens beste måltid. Og blir man ikke glad av pannekaker, ja, da vet ikke jeg...

Spillet kan lastes ned gratis til din smartphone på App Store eller Google Play