Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Thea Kathrine Johannessen — sist endret 2016-12-05T09:49:18+00:00
Stine og Espen er to av medlemmene i bandet Norsk Tiger. De kan lyttes til på albumet "Ti klør i hjertet".

Hei, hvem er dere og hva gjør dere?

Vi er Stine Wingsternes og Espen Vaular, og vi er vokalister og tekstforfattere i Norsk Tiger.

Hva inspirerer dere?

Stine: Å bade i sjøen, våren, solen, kognitiv terapi, å være edru, filosofi.

Espen: Jeg er inspirert av hvordan ting henger sammen, hvordan alt fra samfunn til natur er satt sammen av strukturer og deler som både hver for seg og sammen faktisk kan være unike. Når slike sammenhenger går opp for meg blir jeg veldig inspirert til å gjenskape eller lage mine egne strukturer.

"Jeg ble først inspirert da jeg traff de i bandet. Før det var jeg relativt avstumpet."

Hvem inspirerer dere?

Stine: Jeg ble først inspirert da jeg traff de i bandet. Før det var jeg relativt avstumpet. Nå blir jeg inspirert av alt mulig. Den siste tiden har jeg vært veldig inspirert av Rudi Valdersnes, og Kristin Sampson som lærer meg om filosofi. Så det er først og fremst kloke og gode mennesker.

Espen: Det er veldig mange som inspirerer meg, selvfølgelig mange venner og bekjente, men nå for tiden er det en del forfattere. Jeg er straks ferdig å skrive min første roman, så det er kanskje naturlig. Murakami, Hamsun, Sartre og Steinbeck har vært de siste to årenes ledestjerner.

Har dere hørt om Demoteket?

Stine: Jeg hørte om det da Trond Blom delte en link på Facebook om Action Man.

Espen: Jeg hadde aldri hørt om det før nå, men det høres supert ut! Å lage lavterskelinnganger for kreativitet er noe det burde være mer av.

Har dere noen tips til kreative mennesker som vil nå ut?

Stine: Tørre å møte motstand, ikke bruke dårlige midler mot dårlige tilstander.

Espen: Det er mange kanaler å nå ut gjennom i dag, så om man vil få eksponert seg, skal det være mulig med litt innsats. Det tøffe er å være komfortabel med sitt eget uttrykk, selv når andre har meninger om det. Mitt tips er å føle seg hjemme i det man lager, så når man ut til dem som det er riktig for.

 

Lik Demoteket på Facebook!