Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Per Eide sist endret 2016-12-05T11:49:18+02:00
Få i denne byen pusher så mye poesi som Fredrik Hagen. Vi har tatt en prat med den unge, lovende mannen fra Odda, som er antatt til årets utgave av debutantantologien Signaler.

Hvem er du, og hva gjør du?

Mitt navn er Fredrik Hagen, jeg er poet og medredaktør for diktfanzinen Forsvinningspunkt. Jeg skriver dikt og er blant annet publisert i årets utgave av debutantantologien Signaler. Forsvinningspunkt er en fanzine som gir ut tekster fra upubliserte diktere og forfattere som bor i Bergensområdet. Vi har drevet fazinen i litt over ett år og fått utrolig mange fine tilbakemeldinger. Vi ønsker å gi skrivende mennesker en mulighet til å få lesere, selv om de ikke nødvendigvis er klare for å publisere gjennom et forlag.

Hva inspirerer deg?

Jeg blir inspirert av menneskene jeg treffer, gatene jeg går i og husene jeg besøker. Mennesker som jobber hardt og ønsker å skape noe er spesielt inspirerende for meg, og jeg blir inspirert av å jobbe sammen med dem. Inspirasjon er en viktig drivkraft hos alle mennesker, det viktige er å lære seg å pleie den.

Hvem inspirerer deg?

Alle mennesker er inspirerende. Forsvinningspunktprosjektet er inspirert av kunstnerfelleskapene man leser om i bøker om litteratur- og kunsthistorie. Kunstnere som kommer sammen, leser hverandre og prater sammen ser ut til også å vokse sammen. Jeg håper at Forsvinningspunkt kan være et aldri så lite bidrag i å styrke de nye forfatterskapene som vokser frem i Bergen. 

Har du hørt om Demoteket? Og har du noen tips til kreative mennesker som vil nå ut?

Ja! Jeg har hørt om Demoteket og kjenner flere som har levert bidrag til samlingen. Demoteket er et utrolig godt prosjekt som jeg virkelig har tro på, og jeg ønsker alt vel for Demoteket. Denne typen prosjekter kan være viktige møteplasser mellom kunstnere og publikum.

Dersom man ønsker å nå gjennom må man ha tålmodighet; man må arbeide mye med det man gjør. Det er vanskelig å arbeide med kreative prosjekter når man ikke er inspirert, men det er viktig å lære seg det også. Skriv hele tiden, så kommer de gode tekstene. Det er også viktig å bruke de kanalene som finnes; bruk internett og Demoteket til skaffe deg lesere! Få vennene dine til å se på prosjektene dine og be dem komme med tilbakemeldinger. Hold motet oppe og ta kontakt med oss i Forsvinningspunkt!

Forsvinningspunkt på facebook

Følg Fredrik Hagen på twitter


Lik Demoteket på Facebook!