Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Helene Madsen last modified 2018-09-19T07:49:38+00:00
Hvorfor har dikt blitt så stort på Instagram?
Fredag 26. oktober 19:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage
Poet Ida Lórien Ringdal har solgt ut 3 opplag av diktsamlingen sin Dette skjer ikke
Ellen Wisløff har over 100 000 følgere på Instagramkontoen sin @renpoesi - de aller fleste av dem er unge mennesker.
Sammen snakker de om hvorfor dikt har blitt så stort på Instagram, hvem som er deres favoritter blant de unge dikterne i dag - og om det å skrive dikt. Etterpå skal vi intervjue dem - og du er hjertelig velkommen til å stille spørsmål! 
 
det er litt morsomt hvordan jeg ruser meg 
med sukker, alkohol, sobril, sex, likes og drugs 
når jeg bare er avhengig av 
kjærligheten du ikke gir meg 
 - Ida Lórien Ringdal 


Ellen Wisløff opprettet instagramkontoen Ren poesi i 2014, med et mål om å spre dikt i sosiale medier. På under ett år fikk hun 35.000 følgere. Nå har Ren poesi
rundt 100 000 følgere, mange av dem er ungdommer. I 2015 ble diktantologien Ren poesi utgitt, basert på instagramkontoen. Både instagramkontoen og boken har fått gode tilbakemeldinger, og hun har fått spredd poesi ut til mange som kanskje ikke trodde at dikt var noe for dem. Gjennom Ren poesi har hun gitt folk styrke, motivasjon, inspirasjon, trøst, en god latter og bidratt til at poesi i dag er en viktig sjanger blant dagens ungdom.

Ida Lòrien Ringdal debuterte med diktsamlingen Dette skjer ikke i 2017. Diktsamlingen er skrevet for ungdom, og handler om den ulykkelige kjærligheten. Hun skildrer et forhold der den ene søker seg mer mot forpliktelse enn den andre. Jeg-et beskriver seg som den som alltid blir for full av følelser. Diktsamlingen tar også opp psykiske problemer, og det å være ung i dagens samfunn. Boken er skrevet på en måte som gjør at den er lett å kjenne seg igjen i, og er blitt godt tatt imot av både ungdom og kritikere.