Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
av Helene Madsen sist endret 2018-10-12T09:44:51+00:00
Silja Sol har sikret seg en plass i hjertene våre med sine kreative tekster og magiske melodier.
Lørdag 27. oktober 20:30
Musikkavdelingen, Hovedbiblioteket

Hvor finner man inspirasjon til musikk om katteliv og gymsko, og hva betyr egentlig «Semmenemme»? I en Q&A om låtskriving vil vi få et innblikk i tankene bak låtene til Silja Sol, om hvordan hun skriver og hva hun ønsker å formidle. Det vil også bli mulig for publikum å stille spørsmål til artisten. Etter samtalen blir det solokonsert! I 2018 og 2019 turnerer Silja Sol utelukkende som musiker i bandet til Aurora, og spiller derfor svært få konserter. Det er en glede å ønske velkommen til Q&A og solokonsert med Silja Sol på FLYT – litteraturfestival for unge!

SILJA SOL
Etter suksessen med hennes Spellemann-nominerte debutplate, «På Hjertet», har Silja Sol overbevist med kritikerroste opptredener på bl.a. Urørtfinalen, by:Larm, Øyafestivalen, Bergenfest og Slottsfjell.
I 2017 ga hun ut hennes tredje fullengder «Ni Liv» og singlene «Dyrene», «Ni Liv» og «Semmenemme» som har vært å høre i spillelistene til P3 og P13 kontinuerlig høsten 2016 – sommeren 2017. Hvor hennes tidligere album «På Hjertet» og «Væremeh» har hatt én fot i visepopen og én vandrende mellom punk, pop og rock, er «Ni Liv» alternativ synthpop med Siljas kjente, kjære og særegne tekster. For dette albumet vant Silja Sol også en velfortjent Spellemannpris i kategorien «Indie».

Anmeldelser av «Ni Liv»:
6/6 – Bergensmagasinet – Dette er flott og upretensiøs popmusikk [1]
5/6 – Dagsavisen – Hele «Ni liv» oser av presisjon [2]
5/6 – Dagbladet – «Ni liv» er rett og slett uimotståelig sjarmerende
5/6 – P3 – Maskinene har funnet veien inn i Silja Sols musikalske
mikrokosmos – med stort hell [3]
5/6 – VG – Har åpnet elektronikadøren på vidt gap
5/6 – Stavanger Aftenblad – Det låter livsbejaende og lekent, fengende og med et smått mystisk drag
5/6 – Hamar Arbeiderblad – Merkelig og magisk [4]

Liveanmeldelser:
5/6 – Øyafestivalen 2017 – Silja Sol tok Øya med til poplandet Bergen og landet galant på alle fire [5]
5/6 – Hulen 2016 – Fremdeles er det hennes underfundige tekster som skinner gjennom og virkelig skiller henne fra dusinvaren som befolker mye av VG-lista [6]