Frida i arbeidsuke anbefaler to serier

Frida elsker å lese og er ofte på biblioteket. Nå har hun hatt arbeidsuke på Fana bydelsbibliotek, hvor hun rakk å skrive lesetips om to bokserier hun liker godt.

 

 

Den siste lærling - Joseph Delaney

Den siste lærling er en bokserie på 13 bøker, der vi møter den ganske spesielle gutten Tom. Han er en syvende sønn av en syvende sønn, noe som gjør at han har gaven til å se ting andre ikke ser. Dette gjør ham kvalifisert til å være skrømtvokterens lærling. Etter hvert møter Tom den mystiske, svartkledde jenta Alice. Men er Alice til å stole på? Og klarer Tom å bekjempe mørket, før det blir uovervinnelig? 

Personlig har jeg lest denne serien flere ganger, og bøkene har lenge vært min favoritt. Serien anbefales på det sterkeste til alle som elsker spenning og grøss på sengekanten! 

 De syv søstre - Lucinda Riley

Søstrene Maya, Ally, Star, CeCe, Tiggy og Electra er alle adoptert fra hver sin kant av verden, og samlet under samme tak av den mystiske Pa Salt. Men en dag får søstrene den fryktelige beskjeden om at adoptivfaren er død. Alle søstrene har fått et brev og et spor til den opprinnelige familien deres av Pa Salt. Etter hvert går det opp for dem hvor lite de egentlig visste om ham, og hvorfor kom han aldri hjem med den syvende søsteren? 

Lucinda Riley tok verden med storm med De syv søstre. Hver bok tar for seg en og en søster, og tar oss med på reisen for å finne hver av søstrenes opphav.