Lars i arbeidsuke anbefaler bøker

Lars går i 9. klasse på Hop oppveksttun ungdomskole, og har hatt arbeidsuke på Hovedbiblioteket denne uken. I den anledning er vi så heldige at han har skrevet tre bokanbefalinger som vi deler med dere lånere.

Foto: Camilla Grindheim Larsen.

IT - Stephen King

IT hjemsøker en kannibalsk klovn den fiktive byen Derry i Maine, USA. Denne skapningen eller: «Pennywise the dancing clown»som den kaller seg selv, skremmer byens barn før han spiser demI 1958 må en gruppe barn slå seg sammen for å drepe Pennywise, etter at mange barn begynner å forsvinne.  

Denne boken er grufull i sine beskrivelser og gir deg ekle og skumle bilder i hodet og frysninger i ryggen. Boka hopper mye i tid, 1958 til 1984. I 1958 er de barn og må slåss mot Pennywise, og i 1984 er de voksne og må sloss mot Pennywise.  

IT handler også om å vokse opp og å overvinne frykten sin, og det er en historie mange kan relatere til.  A Game of Thrones - George R.R. Martin

A Game of Thrones er den første romanen i George R.R. Martin sin bokserie, A Song of Ice and Fire. Her blir man introdusert til de fiktive «Seven Kingdoms» der kongens høyre hånd, Jon Arryn, dør. Dette leder til at kongen, Robert Baratheon, må dra til nord for å skaffe seg en ny hånd, Eddard Stark. Dette skaper en dominoeffekt som fører til en lang krig mellom «Husene» eller familiene som styrer «The seven kingdoms». 

A Game of Thrones har et ganske rolig tempo i starten, men den blir mer og mer intens etter hvert. Noe av det som gjør denne boken så utrolig bra er karakterene, som er skrevet på en helt fantastisk måte, men ingen av karakterene er trygge. De kan dø når som helst og det holder deg spenstig og engasjert gjennom hele novellen. 


Fluenes Herre - William Golding 

Fluenes Herre krasjer et britisk fly nær en isolert øy i Atlanterhavet. De eneste som overlevde; noen få ungdommer. Boken følger dem på øyen mens de prøver å overleve og å holde seg oppe mentalt.  

Boka er veldig realistisk, og den er skrevet på en måte som får deg til å føle at du faktisk er på øyen sammen med dem. Boken er veldig dyster, og du kan se hvordan de går fra å ha håp om å bli reddet, til å sakte falle ned i galskap og paranoia.  

Dette er virkelig en bok alle bør lese.