Lesetips fra Lara 14 år

Lara har nettopp fullført arbeidsuken på Fana bibliotek og her gir hun oss to strålende boktips!

En bok full av overraskelser

Cadence og resten av den rike Sinclair-familien er på den årlige ferien på sin private øy. Øyen er stor og vakker med fine strender og et klassisk feriehus. Det er et perfekt sted å være om sommeren. Alle tror Sinclair-familien er lykkelige siden de har masse penger, men dette er langt fra sannheten. De voksne i familien er mer opptatt av penger enn kjærlighet, og Cadence selv sliter med psykiske problemer. Underveis i boken blir vi også kjent med en indisk gutt, Gat, som blir med på ferieturene på øyen. Han opplever en del hatefulle rasistiske ytringer og utenforskap. Cadence derimot, får et veldig godt forhold med han.  

Boken er spennende og trist og viser at mennesker kan ha det veldig annerledes enn det vi ser for oss. Jeg anbefaler denne boken sterkt for ungdommer som liker drama og spenning.  

 

Lån boken Vi var løgnere

En spennende og trist historisk roman   

Liesel Meminger blir adoptert av en familie i den fattige byen Molching, Tyskland i 1939. Foreldrene hennes var kommunister, og ble derfor sendt til en konsentrasjonsleir. Liesel har det veldig tøft etter foreldrenes avreise, men hun blir raskt vant til det nye samfunnet hun skal leve i. Hun får blant annet en ny venn, med navn Rudy Steiner. De har det alltid gøy sammen og gjør alle slags rampete og ufyselige ting, som f.eks å stjele bøker. Selv om de har det veldig gøy, står andre verdenskrig for døren, og folk begynner å bli bekymret. Rett før krigen bryter ut, flytter en ung jødisk mann, Max, inn hos Liesel. Familien må bruke mye tid på å gjemme Max, slik at ingen nazister oppdager ham. Max og Liesel blir gode venner, og skriver bøker og tegner sammen.   

Boken tar oss med inn i en farefull tid, og gir oss et godt innblikk i hvordan det var å leve med konstant frykt for bombenedslag, bokbål og nazister som bestemmer alt. Jeg likte denne boken veldig godt fordi at den var spennende og fikk meg til å reflektere over hvordan det var under andre verdenskrig.  

Lån boken Boktyven