Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

13 gode grunner

av Sha Katreh Wah Ku, elev i arbeidspraksis ved Landås filial — sist endret 2017-12-05T10:56:54+02:00
”Hallo gutter og jenter, Hannah Baker her. Live og i stereo. Jeg håper du er klar, for jeg skal fortelle deg livshistorien min. Eller: hvorfor livet mitt tok slutt. Og hvis du hører på disse kassettene, er du en av grunnene...”
Asher, Jay

13 gode grunner

Schibsted, 2010, Norge
978-82-516-3581-3
barn

Clay Jensen finner en pappeske med kassetter på trappen etter å ha kommet hjem fra skolen. Kassettene er fra Hannah Baker, en jente i klassen hans som døde noen dager før. Hannah tok livet sitt. Og hemmelighetene hennes bør bli begravd med henne. Men når Clay hører på kassettene, hører han Hannahs stemme si at han er en av de 13 grunnene til at hun er død. Clay lytter til Hannahs stemme gjennom hele natten, han blir "guidet" rundt i den lille hjembyen sin og oppdager ting på veien som får ham til å se annerledes på livet. Og det kommer til å forandre livet hans for alltid...

Hva er de 13 grunnene til at Hannah døde? Hvorfor er jeg en av de 13 grunnene til at Hannah tok livet sitt? Betyr det at jeg er en morder? Clay føler seg forvirret og redd når han hører på kassettene.

"Du kan ikke STOPPE fremtiden. Du kan ikke SPOLE tilbake fortiden. Den eneste måten å avsløre hemmeligheten på, er å trykke PLAY..."

Jay Asher har skrevet en gripende bok som det er umulig å legge fra seg. Den er uhyggelig, vakker og overveldende.  Boken forteller om en ung jentes liv og hvordan en liten ting kan bety mye for noen jenter. Og hvor lett du kan påvirke en annen person med dine ord og dine handlinger...