Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Divergent av Veronica Roth

av Mona Fonnes sist endret 2018-06-14T10:55:51+00:00
Anbefaling: Divergent av Veronica Roth. Skrevet av Emma (9. klasse) i arbeidsuke
Veronica Roth

Divergent

Schibsted, 2013
barn

I byen Chicago må alle som fyller seksten år ta det viktigste valget i deres liv. Valget av hvilken fraksjon de skal velge. Alle menneskene blir født i en fraksjon men får et valg om å bytte eller beholde den de har under Utvelgesesseremonien. Fraksjonene er Uselvisk, Fredsommelig, Fryktløse, Lærd og Sannferdig. Nå er det en ung jente med navn Beatrice Prior sin tur. Hun ble født og oppvokst i Uselvisk, men det hun velger under seremonien blir et sjokk for mange.

Beatrice får et helt nytt liv etter seremonien. Et hardt liv. Hun må jobbe og jobbe for ikke å bli kastet ut av fraksjonen og så bli fraksjonsløs (som betyr å bli kastet ut på gaten). Hun får venner, mister venner, hun kjemper, blir kjempet i mot, hun forbedrer seg og hun blir verre. Beatrice bygger og et nært forhold med en av lederne av fraksjonen.

Men i tillegg til alt dette er Beatrice litt spesiell. Eller ganske spesiell. Hun er en Divergent, som vil si at hun har en del av alle fraksjonene i seg. De som er en Divergent er veldig sjeldne og ikke godt likt. For å klare seg må Beatrice lyve og holde seg diskré. Hun kan ikke stole på noen.

Boktrailer kan du se her: https://youtu.be/tu5Erw-posg

Skrevet av Emma (9. klasse) i arbeidsuke på Åsane filial