Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Rød dronning

av Marthe — sist endret 2020-03-05T14:54:32+02:00
Mare Rabben lever i en verden der menneskene er delt inn etter hvilke farge blodet deres har, rødt etter sølv. De med sølvblod lever et liv med stor rikdom og makt og de lever med spesielle magiske krefter, mens rødblodsene lever et liv med stor fattigdom, og der mange må stjele for å berge seg selv og familien sin. De som er rødblods har ingen magiske egenskaper og er akkurat som vanlige mennesker.
Victoria Aveyard

Rød dronning

Cappelen Damm, 2015
barn

Midt oppi dette har vi Mare Rabben, en lommetyv som lever i en rødblodsfamilie. En dag dukker det opp noen betjenter, som sier at hun er blitt innkalt til slottet. Mare er forberedt på det verst tenkelige, men til sin store overraskelse har hun fått en jobb som tjener på slottet. 

En dag da Mare jobber som tjener på slottet havner hun i livsfare, og da oppdager hun at hun har magiske krefter. Hun, en røding, som på en eller annen måte har fått magiske krefter. Kongen og kongefamilien kan ikke la folk få vite at Mare egentlig er rødblods. Hva vil folk tro når rødinger plutselig får krefter? Derfor gir kongen og dronningen Mare en falsk identitet som Marena Titanos, en sølvblods som skal gifte seg med yngstesønnen til kongen. Mare har ikke noe valg, hun må bli med på løgnen. Mens dette pågår kommer det flere terrorangrep fra en gruppe som kaller seg Purpurgarden. Purpurgarden er lei av at det er kun de med sølvblod som skal få bestemme og ha all makt.

På slottet må Mare finne ut hvem hun skal stole på og hvordan hun skal klare å overleve på et slott fullt av sølvinger som har en rekke mistanker om hvem hun egentlig er. Hun kommer ut for mange utfordringer, men også mange åpenbaringer. Er alle sølvinger kalde, selvopptatte og usympatiske eller finnes det noen som faktisk bryr seg om sånne som henne?

Denne boken er en velskrevet fantasyfortelling med en utrolig spennende handling. Det er umulig å legge fra seg boken og du blir virkelig dratt med inn i Mare sitt liv og problemene hennes. Jeg synes at forfatteren er veldig flink til å bygge opp gode relasjoner mellom de ulike karakterene, og jeg er spesielt glad i hvordan Mare utvikler seg som karakter gjennom boken. Jeg synes at denne boken passer for ungdom og unge voksne som elsker fantasy blandet med litt kjærlighetsdrama.

Rød dronning er første bok i serien. 

Skrevet av Marthe 14 år, elev i arbeidsuke.