Frie e-bøker

Det finnes mange nettsider som har e-bøker en fritt kan lese på nett eller laste ned, her finner du noen gode steder å begynne.

Fritt tilgjengelige e-bøker

Det finnes flere nettsteder som tilbyr fritt tilgjengelige e-bøker både på norsk og andre språk. Det er særlig snakk om eldre bøker, der opphavsretten er utløpt, men det finnes mange godsaker blant dem.

Litt om de ulike tjenestene

Bokhylla.no er Nasjonalbibliotekets portal for digitalt materiale. Bokhylla inneholder over 160 000 norske bøker utgitt før år 2001. Disse kan en lese på nett, i tillegg har Nasjonalbiblioteket 20 000 eldre titler en kan laste ned i PDF-format.

Bibliotekets katalog har lenker direkte til bøkene som er tilgjengelig som e-bok. Se etter "Les e-bok"-lenken når du ser på boken i katalogen:

Les e-bok

Bokselskap.no har digitalisert over 200 norske tekster. Her finner en Ibsen, Bjørnson, Kielland, Lie, Collett, Undset, Skram og mange flere.

 

epub.no har laget en god oversikt over frie norske e-bøker. Her finner en over 270 klassiske verk, blant annet Faderen av Bjørnson og Soga um Gunnlaug Ormstunge. E-bøkene er både i EPUB og mobi.

Nasjonalbiblioteket har lagt ut 40 sentrale norske verker i EPUB-formatet.

Bergen Off Bibliotek er i gang med å digitalisere alle verkene etter Nordahl Grieg.

Project Gutenberg er en portal der engelskspråklige bøker blir gjort tilgjengelige etter at opphavsretten er gått ut.

Project Runeberg er et tilsvarende prosjekt som Project Gutenberg med skandinavisk fokus.

LibriVox kan man laste ned lydbøker. Mange av bøkene er hentet fra Project Gutenberg, men her fins også bøker fra andre kilder.

The Online Books Page er en oversikt over tilgjengelige frie e-bøker og kataloger over slike.

Med Google Books kan man søke på ord i en bok, og finne frem til hvor man kan få tak i den. Fungerer best for engelskspråklige bøker.

Bookboon tilbyr over 1500 nye e-bøker til gratis nedlastning. Her kan en finne reisebøker, databøker og mye innen økonomi om ledelse. Bøkene er i PDF-format og er finansiert ved hjelp reklame, en vil derfor finne annonser i bøkene.

Publisert 10.11.2014, sist endret 10.11.2014 - 13:39
Side-alternativer
Kategorier: