av Camilla Grindheim Larsen sist endret 2023-05-15T09:19:39+02:00
I starten av mai hadde fire barneskoleklasser fra Bergen gleden av å være med på bokbad med forfatter Iben Akerlie.

Mellomtrinnelever fra Holen, Loddefjord, Ny-Krohnborg og Vadmyra har vært med på et opplegg som kalles barnebokbad.
Lærerne har lest boken Sommeren alt skjedde høyt for elevene på skolen.


Lån Sommeren alt skjedde.

Bibliotekets litteraturformidlere har hatt tre undervisningsøkter på biblioteket hvor elevene har diskutert handlingen, karakterene og ulike valg karakterene tar. Hver økt har elevene laget nye spørsmål til Iben, og så stemt over hvilke spørsmål som skulle bli med på selve bokbadet. Fra hver klasse ble det valgt ut to elever som spørsmålsambassadører, som fikk ansvaret for å stille spørsmålene til Iben Akerlie på vegne av resten av klassen sin. 

Etter mange uker med forberedelser var det endelig tid for bokbad torsdag 4. mai for elevene fra Holen og Ny-Krohnborg, og fredag 5. mai for elevene fra Loddefjord og Vadmyra. Spørsmålsambassadørene Ida, Sophia, Jonas, Furkan, Matas, Nato, Aidan og Yannet gjorde en strålende jobb med å intervjue Iben, mens resten av elevene var et førsteklasses publikum. Iben Akerlie svarte like seriøst og grundig på alle spørsmålene hun fikk, som varierte fra å handle om karakterenes skostørrelser til å gå dypt inn i bokas tematikk. 

 

Barnebokbad på Ny-Krohnborg fellesbibliotek. 

Litteraturformidlere fra Bergen Offentlige Bibliotek Mariell Wilhelmsen Vågen, Helene Sahlsten Madsen, Mirjam Johanna Øien Eiksund og Oda Johnsen Longvanes var alle enige i at barnebokbadene ble stor suksess. Og de mente det var skikkelig gøy å høre på samtalene, som ble noe helt annet (og mye mer interessant) enn dersom voksne hadde gjennomført intervjuene!