Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
av trondbj — sist endret 2016-09-29T11:55:27+00:00
Biblioteket har overtatt det originale Bergens Munnspillorkesters etterlatenskaper. Dette er gjennomgått og katalogisert som én enhet.

Bergens munnspillork.1

Her er en oversikt over innholdet:

5 fulle ringpermer inneholdende avisutklipp fra hele Norden (og maskinskrevne kopier av kritikker og artikler) fra 1940-2010, logoer,  ubrukte konvolutter og brevark m/logo, bilder (både kopier og fotografier), nekrologer (+ dødsannonser, salmeprogram og takkekort),  småskrift, program, annonser, tegninger, sangtekster, noter, julekort, kontrakter, kvitteringer, plakat, regnskap, oversikt over forskjellige besetninger, kopier av mailkorrespondanse (Rangthon, 89 år, er selvsagt på nett)

8 kassabøker + en del hurtigmapper med regnskap

Tidsskrifter Rytme, Record Club, Norsk Jazz, Norsk Musikkliv, Radioblad, Billed-Bladet,  Estrad + en bunke gamle aviser

Kurt Foss & Reidar Bøe (som startet sin karriere i munnspillorkesteret) hurtigmappe med artikler, brev, minneord, dødsannonser.

Lars Lervik Kopier fra hans arkiv (hurtigmappe)

Birger Loftås Hans minnealbum, inneholdende fotografier, autografer og hilsener fra nordiske artister og akrobater – en utrolig flott samling! + et ordinært fotoalbum med bilder av orkesteret land og strand rundt.

Bergens munnspillork.9

Bergens munnspillork.10

Bergens munnspillorkester5

Stein Johnson Munnspilleren som ble bedre kjent som friidrettsutøver og trener, bl.a. for skøytelandslaget på 60-tallet, Knut Knudsen og Gullfireren; artikler fra hans karriere (i en av ringpermene).

Rolf Tofte – BT-mannen - ikke med i orkesteret, men tydeligvis en som sto dem nær: artikler og minneord (i en av ringpermene).

Brev - i all hovedsak stilet til Rangthon Larsen (ikke gjennomgått).

Bergens munnspillorkester6

Postkort - ubrukte, en bunke fra Århus

Klisjé (?) - trykkplate med motiv av guttene, festet til en plankebit

Musikk

6 single-plater i et slags flexi-disc-materiale, innspilt hos Brødrene Øhrn i Kristiansand i 1943 (spilles på 78)

78-plater:

Bergens Munnspillorkester: Tiger rag/Organ grinder’s swing.

Bergens Munnspillorkester: In the mood/Cowboy Jim.

Karl Westby’s Orkester med Tjuaguttas sangkvintett: Musikus hvor er du/Sett deg under et epletre. (Også utgitt som Sitt ei under et epletre (med dama mi på ditt kne))

CDer:

9 kopier av CDen Bergens munnspillorkester – laget til jubileumsutstilling 70 år etter i Nordnes bydelshus 2007. (Den samme som vi fikk av Rangthon og katalogiserte for et par år siden: tnr= 417735)

2 kopier av Bergens munnspillorkester – CD 2 (denne hadde vi ikke fra før).

4 hjemmelagde CDer med opptak fra Pressens show (NRK) Bergen i Oslo.

5 plater med gruppen Chromonica.

Bergens munnspillorkester7

Film: 2 eks på DVD-R av filmen fra 1939 (som vi har fra før: tnr= 418317).

Plakater med det nye munnspillorkesteret, det gamle, Kurt Foss& Reidar Bøe, konsertplakater.

Minnebøker 3 kopier + original, fra Arbeidsleiren der hele gjengen tjenestegjorde i noen måneder i 1942. + en hurtigmappe med kopier av unike bilder derfra.

Diverse: ølbrikker, medlemskort/adgangskort, brosjyrer, platekataloger, en hjemmelaget munnspill-akkordtabell på stiv papp, ett stk spesiallaget jakkemerke.

Bilde i ramme (45x70) ca. 1938-39:

Bergens munnspillorkester3

Gjestebok fra utstillingen 70 år etter på Nordnes bydelshus.

Bergens munnspillork.2

Bergens munnspillorkester8

Bergens munnspillork.11

Bergens munnspillork.12