Frøbibliotek

Nå kan du låne frø på biblioteket, og dyrke dine egne planter på balkongen hjemme. Vi har frøbibliotek på Loddefjord bibliotek og Åsane bibliotek.

Loddefjord bibliotek

Ordningen fungerer slik:
Lån frø i skranken, og så dem hjemme. Når høsten kommer, prøver du å sanke frø fra planten du har dyrket. Frøene leverer du til biblioteket, slik at andre kan låne dem året etter. Ta gjerne bilde av det du har dyrket og del det på Instagram #loddefjordbibliotek
 
Har du frø du vil donere?
Har du frø til overs og vil dele med andre, tar vi veldig gjerne i mot. Lever frøene i skranken på biblioteket. Husk å skrive på frøsorten, så deler vi opp og pakker om frøene i passende frøkonvolutter. 
 
Lurer du på noe? Kontakt oss.

Frøbiblioteket er et samarbeid med Laksevåg Hagelag.

Åsane bibliotek

Frøbiblioteket er et samarbeid mellom Åsane bibliotek og Åsane Hagelag, og tar utgangspunkt i en sirkulær tankegang; alle som låner bidrar til å videreføre tilbudet i det de leverer tilbake årsferske frø - som igjen blir lånt ut.

Tilbudet er tillitsbasert og frøene du henter trenger ikke registreres, men vi er avhengig av å få inn igjen frø for å ha et like godt tilbud neste år.

For at flest mulig skal få benytte seg av tilbudet har vi sett oss nødt til å sette opp følgende begrensninger på lån:

  • En kan maksimalt låne ti frøposer per husstand per besøk på biblioteket.
  • En kan bare låne én pose av hver frøtype per besøk.

Når du skal levere tilbake frø, kan du gjenbruke posen frøene kom i, eller komme med frøene i et kaffefilter. Disse kan leveres i skranken, eller i skuffen merket «Tilbakeleverte frø.» Husk å merke posen med plantenavn og årstall.

Meld deg inn i Facebookgruppen Åsane Frøbibliotek for mer informasjon og en komplett liste over frø. Del gjerne bilder av det du dyrker med emneknaggen #åsanefrøbibliotek.