Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Siren Steen last modified 2016-09-29T11:55:19+00:00
Griegsamlingen hos Bergen Offentlige Bibliotek ble i dag tatt opp i Norges dokumentarv.

Norsk kulturråd lanserte i dag Norges dokumentarv/Memory of the World.
Memory of the World  er en del av Unescos internasjonale arbeid og registeret blir for dokumentarven det som World Heritage list er for kultur- og naturminne.

Norges dokumentarv

Kulturrådets hjemmeside står det følgende:

Innan utgangen av 2011 skal Noreg etablere eit nasjonalt Memory of the World-register for betre å kunne ta vare på og synleggjere unik og uerstatteleg dokumentarv.

og at: Dokumentarven skal reflektere vårt globale mangfold av språk, mennesker og kulturer. Den er vår felles hukommelse. Men denne hukommelsen er sårbar. Hver dag forsvinner uerstattelige deler av den for alltid.

Listen over de 60 utvalgte dokumentene og dokumentsamlingene som danner kjernen i det norske dokumentregisteret.

Norges dokumentarvs nye Facebookside.