Glemt passord?   Registrer deg her.

Vi åpner dørene!

Hurra! Nå åpner vi dørene! Fra mandag 25. mai kan du endelig komme inn på biblioteket og låne og levere bøker igjen. Fra 8. juni utvides tilbudet ytterligere (se under).

Hva kan du gjøre etter 8. juni?

• Bestille/reservere bøker i appen Bibliofil eller på bergenbibliotek.no
  • Lese aviser på biblioteket.
  • Bestille fra alle bibliotekene våre. Du kan f.eks. bestille en bok fra Fana bibliotek og velge å hente den på hovedbiblioteket.
  • Hente reserverte bøker og låne dem ut på utlånsautomater.
  • Plukke bøker og annet materiale fra hyllene og låne dem ut på utlånsautomater.
  • Levere bøker.
  • Fjernlåne bøker fra andre bibliotek.
  • Abonnere på vår podcast og se foredrag på nett
  • Printe, scanne, kopiere og låne pc.

Hva vil du fortsatt ikke kunne gjøre?

• Gå på arrangementer. Alle vårens arrangement er avlyst. I stedet kan du følge vår podcast/se foredrag.
  • Benytte deg av meråpent bibliotek.
  • Det er ikke mulig å bruke toaletter, brettspill eller andre tjenester som innebærer at du må oppholde deg over lengre tid i biblioteket.

Åpningstider fra 25. mai

Hovedbiblioteket

Mandag - torsdag kl. 10:00 - 18:00

Fredag kl. 10:00 - 16:00

Lørdag: kl. 10:00 -15:00

FanaLoddefjordOasenLandås og Åsane bibliotek

Mandag kl. 12:00 -18:00

Tirsdag – fredag 10:00 -15:00

Lørdager stengt

Ytre Arna bibliotek

Mandag kl. 12:00 - 18:00

Sletten Biblab

Sletten Biblab onsdag kl. 12:00 – 18:00

Hvordan bestille bøker?

Du bestiller på vanlig måte.

• Finn det du ønsker å låne med mobilappen Bibliofil eller Websøk
  • Velg henteavdeling og trykk ”bestill”. Så snart vi har gjort klart et ledig eksemplar, får du en hentemelding som SMS eller e-post.
  • Bruk hentenummeret til å finne bestillingen din på hentehyllen vår, og registrer selv lånet på utlåns­automaten!

Smitteforebygging:

• Husk å holde trygg avstand og ta hensyn til smittefaren. Hvis du har luftveissymptomer eller sitter i karantene, kan du ikke hente eller levere bøker.
  • Det er kun tillatt med et begrenset antall lånere inne i biblioteket samtidig.
  • Det er håndsprit tilgjengelig i bibliotekene, og du må desinfisere hendene dine før du tar på skjermen eller taster PIN-kode.
  • Plukker du bøker fra hyllene og ikke låner dem skal de plasseres på egne traller, se skilt.
  • Det er satt opp pleksiglass ved infopunktene for ekstra beskyttelse.

Smittevern:

Vi ber alle om å vise hensyn når de oppsøker oss. Hold avstand til dine medmennesker og følg de reglene som gjelder generelt med avstand m.v.

Hvis du har luftveissymptomer eller sitter i karantene, kan du ikke hente bøker, men du må gjerne få andre til å hente bøker for deg. Dette bør avtales på forhånd (på e-post) og vi ser helst at vedkommende som henter for deg har med seg lånekortet ditt.

Arrangement og avtalte besøk:

Samtlige arrangement, barnehagebesøk og lignende er avlyst ut sommeren.