av Robin Van de Walle sist endret 2022-11-08T17:15:33+01:00
Bergen Offentlige Bibliotek har utropt "Zami" til månedens klassiker i november 2022.
Onsdag 16. november 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

Vi inviterer til panelsamtale med professor Kari Jegerstedt (UiB), poet og oversetter Johanne Fronth-Nygren, og forfatter Marjam Idriss. Samtalen ledes av bibliotekets litteraturformidler Robin Van de Walle.

Samtalen finner sted i bokkafeen vår, Amalies hage.

"Svart, lesbe, mor, kriger, poet" - slik beskrev Audre Lorde (1934-1992) seg selv.

Zami er hennes mektige biomytografi fra 1982: en blanding av selvbiografi, historie og myter. Med innlevelse og varme beskriver hun en vanskelig oppvekst som mørkt innvandrerbarn i Harlem på 1930- og 40-tallet, til engasjert poet og intellektuell på 1970-tallet, en turbulent tid preget av kvinnekamp og frigjøringsbevegelser.

Zami er en medrivende og poetisk hyllest til kvinnene som skapte henne, kvinnene hun har elsket og kvinnene hun skal komme til å elske.

Månedens klassiker: Audre Lorde - "Zami". Svart, lesbe, mor, kriger, poet.

• Onsdag 16. november
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Samtalen finner sted i bokkafeen vår, Amalies hage.