Velkommen til biblioteket i høst!

Høstprogram

Her er noen av høydepunktene fra høstens program på biblioteket. Vi byr på en helt fersk serie om Klasse, kultur og kapital, afrikansk litteratur i Sør for Sahara, litterær lunsj, kvalitetsfilmer hver mandag, redesignmesterskap og mye, mye mer! 

Trykk her for å se hele programmet!

Klasse & kultur & kapital

Det er behov for en offentlig samtale om klassekonflikt og forskjeller

Særlig med vekt på hvordan klasse blir behandlet i skandinavisk samtidslitteratur og sakprosa. I arrangementsserien Klasse, kultur og kapital vil Bergen Offentlige Bibliotek gjøre nettopp dette. Følg arrangementsserien gjennom hele høsten - les mer om alle de 15 arrangementene her!

 

Sør for Sahara

En mosaikk av afrikanske stemmer og fortellinger

I fire temakvelder vil Bergen Offentlige Bibliotek i samarbeid med URAFIKI løfte fram afrikansk litteratur, avgrenset til området sør for Sahara. Denne har lenge vært underkommunisert i den litterære offentligheten. Bøkene representerer ulike og særegne stemmer, men de har også mye til felles. På ulike måter problematiserer de nasjonal identitet, makt og frigjøring i en del av verden som har opplevd slavehandel, imperialisme, folkemord og utbytting. Bøkene formidler motstand, opprør og inspirerende forbilder. Mange kommuniserer også en sterk tilknytning til en levende afrikansk muntlig tradisjon. Se programmet her!

 
Redis - mesterskap i redesign

Er du Bergens nye symester? 

Høsten 2023 arrangeres REDIS – mesterskap i ­redesign, for deg som liker å sy om klær. Sammen kan vi ta vare på planeten og vise hvordan klær kan få nytt liv. Finn frem det du har av brukte klesplagg og meld deg på innen 23. september! Les mer om mesterskapet her!


Litterær lunsj

Ta med matpakken og nyt litterær føde samtidig!

I høst får vi råflott besøk på litterær lunsj, av blant andre Olaug Nilssen, Gunnar Staalesen, Christer Falck, Helga Flatland, Bjørn Sortland og Linda Eide! Se hele oversikten her!

 

Ikoniske album

Hva gjør et album ikonisk? Hvordan kan et album forandre musikkverden, og oss?

Personligheter fra norsk musikkbransje forteller om album som bør nytes i sin helhet, hvorfor de er av musikkhistorisk betydning og hvorfor de er mer enn en samling av enkeltlåter. Sett av datoene når Christer Falck, Girson og Hedvig Thorkildsen loser oss gjennom album fra vidt forskjellige sjangre! Les mer her!

 

Dyplesning - stille lesesirkel

Har du lest den samme siden om og om igjen, uten å få med deg innholdet? Blir du stadig avbrutt av varsler på mobilen? Ønsker du å lese fokusert, uten distraksjoner?

I høst lanserer vi et nytt tilbud - en stille lesesirkel hvor vi møtes en gang i måneden for å lese stille i 4 timer. Er det vanskelig å løsrive seg fra mobilen? Frykt ikke - Dyplesning er en elektronikkfri sone, og mobilen blir låst inne i et trygt skap, slik at du kan dykke dypt ned i boken! Les mer og se datoer her!

 

Ulest: lesesirkel for ungdom

Ny lesesirkel for deg mellom 15 og 20 år på biblioteket i sentrum 

Liker du å lese, og vil du diskutere det du har lest med andre? Velkommen til lesegruppe for ungdom med Marie Amdam og Charlotte Myrbråten. Denne høsten leser vi Ragnar Hovlands Sveve over vatna, Gerd Brantenbergs Egalias døtre og Stargate. En julefortelling av Ingvild H. Rishøi.