Bærekraftsbiblioteket

Bærekraftsbiblioteket til FN er et opplegg for skoler, biblioteker og andre organisasjoner til å arrangere lesesirkler for barn i alderen 6-12 år.

For lærere

Ønsker du å jobbe med bærekraftsmålene i din klasse? Da kan du låne bærekraftspakker fra Bergen Offentlige Bibliotek, som inneholder et utvalg bøker fra Bærekraftsbiblioteket og lærerveiledninger tilpasset de ulike bærekraftsmålene.

Foreløpig tilbyr vi bærekraftspakker på Landås bibliotek og Sletten Biblab.

Vi tilbyr Bærekraftspakker til barneskoler i Bergen kommune. Med inspirasjon fra NBI og FN sambandets konsept, Bærekraftsbiblioteket, har vi utarbeidet et pakketilbud som skal fungere som et verktøy for pedagoger på barneskolen. Bærekraftspakker er et pakketilbud for pedagoger som ønsker å bruke litteratur som utgangspunkt til å diskutere store tematikker slik som fattigdom, urettferdig behandling av mennesker og klimaendringer. 

Bærekraftspakker lånes kun ut på institusjonskort. Dersom du ønsker å opprette et institusjonskort kan du fylle ut dette skjemaet og sende utfylt skjema til theresef(a)bergenbibliotek.no. 


Introduksjonsfilm

Trenger du en introduksjon til arbeidet med bærekraftsmålene? Vi har laget en introduksjonsfilm om bærekraftsmålene og Bærekraftsbiblioteket, som passer utmerket til en undervisningssituasjon fra 1. til 7. trinn.  

Det som er så fint med bøker er at vi kan lese samme bok og så snakke om den etterpå! Therese Segadal Fluge, formidler for barn og unge hos Bergen Offentlige Bibliotek