Hopp til hovedinnhold

"Embla" - nytt klassesett og undervisningsopplegg

Lån "Embla - kampen for fremtiden" til din klasse og prøv vårt undervisningsopplegg. Boken fungerer godt som introduksjon til perioder med fokus på bærekraftig utvikling eller klima- og naturvern.
Omslaget av boken "Embla - kampen for fremtiden".

Embla - kampen for fremtiden (2022) av Arild Midthun og Bjørn H. Samset. 

Actionfylt tegneserieroman

Embla - kampen for framtiden er en actionfylt og spennende tegneserieroman som passer ypperlig til å vekke klimaengasjement. Boken fungerer godt som introduksjon til undervisningsperioder med fokus på bærekraftig utvikling eller klima- og naturvern.

Embla er en suksessfull shopping-influencer, på vei til New York for å lande en stor sponsoravtale. Samtidig foregår FNs klimatoppmøte, og demonstrasjoner forhindrer henne i å nå møtet. Hun utsettes for et ransforsøk, og rykkes brått inn i en fantastisk gude- og jotneverden. Her blir hun konfrontert med menneskehetens destruktive utnyttelse av både jordkloden og hverandre, og presenteres for tre av FNs klimapanel sine framtidsscenarioer. Embla utfordres til å ta et valg om hvem hun vil være og hva hun vil kjempe for.

Undervisningsopplegg

Barnebibliotekarer ved biblioteket har utviklet undervisningsforslag til klassesettet. Ressursen består av en lærerveiledning og leselogg. Bestill tilgang til klassesett og undervisningsopplegget i bibliotekets kontaktskjema.

Målgruppe: 7. - 10. trinn. 
Antall bøker i klassesett: 30 stk.