Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Bøker om skolestart

Har du et barn som skal begynne på skolen i høst?Her er tips til bøker som kan forberede barnet på skolehverdagen.

av Silje Solsvik og Silje Egge

 

Skolestart i skogen av Nicolai Houm 

Denne boken er for både de barna som skal begynne på skolen og foreldrene deres. Vi følger ulike dyr som akkurat har begynt i 1.klasse. Skolestart i skogen kombinerer morsomme og spennende fortellinger fra skolehverdagen med informasjon og tips for de foresatte i egne bolker. 

Anbefalt av Silje Solsvik. Bestill den her.

 

Hvordan begynner man på skolen av Anna Fiske 

Denne boken forklarer på en enkel og forståelig måte barnet om det å begynne på skolen. Oppslagene har ikke så mye tekst og illustreres med Anna Fiske sin særegne strekTema som tas opp er hva en skal ha i pennalet, hva gjør man i friminuttet, og hvilke personer som er på en skole for å passe på at du har det bra, alt fra renholder til rektor. Flere av oppslagene er interaktive der barnet for eksempel skal være med å finne ut hva som hører hjemme i et klasserom. Boken kan leses om igjen og om igjen og kan bidra til å forberede barnet til overgangen med å begynne på skolen. 

Anbefalt av Silje Solsvik. Bestill den her.

 

Boka om å begynne på skolen av Helena Bross 

Isak sitter hjemme på senga kvelden før han skal begynne på skolen. Det kiler i magen. Å begynne på skolen er både spennende, gøy og skummelt. Tenk å skulle både lære seg å lese, regne og bli kjent med de andre i klassen! Alle som skal begynne i klassen lurer også på hvordan det skal bli, og alle er spente. Heldigvis gjør klassen mye gøy sammen, og læreren er snill. Fortellingen følger en gruppe barn gjennom hele førsteklasse og man blir kjent med fagene og skolehverdagen. Fortelling for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS. 

Bestill den her.

 

 

Ville begynner på skolen av Anne Sofie Hammer 

Ville er ein heilt vanleg gut som er veldig god til å finne på ting. Han får mange gode idear, men det er ikkje alltid dei vaksne likar ideane til Ville. No gler han seg til å bli storebror og begynne på skulen, men korleis skal det gå? Bøkene i serien Villes verden er sjarmerande og morosamme, og særleg populære i “heimlandet” Danmark. Ville (eller Villads, som han heiter på dansk) er blitt kalt den nye Emil, med alle sine påfunn. Ville begynner på skolen er andre bok i serien.  

Anbefalt av Silje Egge. Bestill den her.

 

Isadora Måneblomst begynner på skolen av Harriet Muncaster 

Isadora Måneblomst er en sjarmerende, tøff og eventyrlysten jente. Hun er halvt alv, halvt vampyr, og vet ikke helt hvor hun passer inn. Nå er tiden inne for at Isadora skal begynne på skolen, men hun vet ikke hvilken skole hun hører hjemme på, alve- eller vampyrskolen, eller kanskje en helt annen skole. Er illustrert i sort, rosa og glitter. Fortelling for småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS. 

Bestill den her.

 

Tambar begynner på skolen av Tor Åge Bringsværd 

Tambar har blitt 6 år og skal begynne på skolen. Han kan ikke begynne på en vanlig skole, for da vil alle oppdage at han er et troll. Tambar må begynne på trollskole, men heldigvis skal bestevenninnen, Gurine, også gå på trollskolen. Endelig skal Tambar få gå skole med andre troll som ham. Men det er ikke sikkert det er så lett å passe inn likevel. Tambar begynner på skolen er den siste boken om trollet Tambar. Bøkene forteller hverdagslighistorieiblandet en del overnaturlige og eventyrlige elementer. 

Anbefalt av Silje Solsvik. Bestill den her.

 

Lykketanna av Anja Dahle Øverbye 

Torbjørn er seks år gamal og skal byrje på skulen til hausten. «Gler du deg?» spør alle. Det skal visst vere stas å bli skulegut, men Torbjørn klarer ikkje gle seg som de andre ungane, tvert imot gruar han seg faktisk. Han har ikkje lyst til å slutte i barnehagen, og ikkje vil han kjøpe skulesekk heller. Ein dag gir mamma ein dinosaurtann til Torbjørn og fortel at den bringar lykke. Dette er ein historie om skumle overgangar og andres forventningar til kjenslene våre. Biletbok for førskolebarn. Omtalen er utarbeidd av BS. 

Bestill den her.

 

Bukkene Bruse begynner på skolen av Bjørn F. Rørvik 

De tre bukkene Bruse har fått et brev om at de må begynne på skolen. Den minste av de tre brødrene Bruse lurer på hvorfor de må det. Den største av bukkene svarer at det er noe alle må gjøre nå for tida. De blir enige om å prøve det for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor, og det er ikke hvem som helst. Dette er en moderne og humoristisk fortelling i ord og bilder, med en ny vri av et kjent eventyr. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS. 

Bestill den her.

 

Mitt lykkelige liv av Rose Lagercrantz  

Sommaren har vore veldig, veldig lang for Danni, som har lengta heile livet etter å begynne på skulen. På veg til fyrste skuledag blir ho plutseleg redd, tenk om ho ikkje får vener! Heldigvis møter ho Ella Frida, og dei blir bestevenerDanni er den lykkelegaste i verda, heilt til Ella Frida ein dag har dårlege nyheiter – ho skal flytte. Bøkene om Danni har koselege illustrasjonar av Eva Eriksson, og handlar ofte om vennskap, familie og dei fyrste åra på barneskulenMitt lykkelige liv er den fyrste boka i serien.  

Anbefalt av Silje Egge. Bestill den her.

 

Stine klasse 1A av Tania Kjeldset  

Ikkje alle gler seg like mykje til å begynne på skulen. Stine er ein av dei som gruer seg, og mamma og pappa forstår ingenting. På skulen er det store og skumle gutar, og dei andre mister tenner som sit bom fast i munnen til Stine.  Heldigvis har Stine ein farfar som hugsar korleis er å vera 6 år, og ei skjelpadde ho kan tru seg til. Stine klasse 1A er fyrste bok i serien om Stine.  

Anbefalt av Silje Egge. Bestill den her.