Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

 

Lesetips for barn 6-9 år

Tips om bøker og annet materiale for 6-9 åringer

Fortellingen om Sjøpiken

Et folkeeventyr fra det sydvestlige Kina.


Flukten av Francesca Sanna

“I fjor ble livene våre forvandlet for alltid. Krigen startet.” Flukten er ei stemningsfull bildebok om å forlate alt det kjende og dra ut på ei farefull ferd.


Hei hår! Om verdens rareste kroppsdel

Dette er ei bok med mange underlege og artige fakta om hår, eller rettare sagt menneskepels.


Kysse-katastrofer

Rare mammaer, rare ord, rare venninner, rare gutter ... Skikkelig RART! Slitsomt, synes Line. Men også aldri så lite spennende ... 


Møt Livet, Døden og Klovnen

Tre nydelige bøker til trøst. Og en til.


Monsteret i natten

Frank Steen er ein vanleg men einsam gut. Den dagen han fyller ni år og ingen av klassekameratane kjem i bursdagen hans, begynner rare ting å skje.


Superhelten Arild, et esel som deg og meg

Møt Arild, et lite blått esel med veldig store briller.


Ylva redder skidagen

En hel dag på skitur er det verste Ylva kan tenke seg.


En bror for mye

Heilt uventa får Sara ein ny bror på 3 år, og det er definitivt ein bror for mykje. Ei venninne av mora til Sara døyr, og guten Steinar sit att utan familie.


Armstrong

Tenk deg at den første på månen ikkje var Neil Armstrong, men ei mus med namn Armstrong.


En sommer full av lek

Sommerferien er rett rundt hjørnet, det skal leses bøker, høres radio og ikke minst; lekes! Voksne og barn kan finne på mye gøy sammen, og her er noen bøker som kan gi gode forslag til morsomme aktiviteter.


Billy og det kjempestore blå problemet

Hver gang Billy ikke har gjort det moren hans synes han burde gjort, som å rydde rommet, pusse tennene, spise opp alle ertene, sier hun: Nå gjør du som jeg sier Billy , eller så kjøper vi en blåhval til deg.


Eg er eg er eg er

Ruth Lillegraven og Mari Kanstad Johnsen står bak Eg er eg er eg er, ei diktsamling for barn som var nominert til Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2016. Dikta er fulle av energien og kjenslene til barn.


De ville tvillingene

Hva om du kom i skade for å forvandlet din far til en hund? Max og Lotte er to ville tvillinger som elsker en god spøk. Med en nevrotisk mor og en superstreng far sier det seg selv at jukseblod, lureedderkopper og kløpulver sjelden slår godt an  hos deres to foreldre. Men tvillingene gir ikke opp av den grunn, for ingenting slår vel en god spøk? 


Roald Dahl 100 år

13. september i år skulle sjølvaste Roald Dahl ha fylt 100 år! Eg ser på det som ein gyllen sjanse til å trekke fram ei lita knippe av hans fantastiske barnebøker.


Oldemor

Eit sjarmerande møte mellom generasjonar - og for ei spretten oldemor! Anna Fiske er ein imponerande produktiv teikneserieskapar, illustratør og forfattar som igjen er aktuell, denne gongen med bildeboka Oldemor. 


Dyreliv

"Den som les dette, treng aldri meir å vere redd for nokon ting i heile verda."
Har du høyrt om Rufsetufs? Ein dag finn Rufsetufs-pappa ein flaskepost i elva. Så spennande!


Milla bestemmer

Mas, mas, mas, over hele linja... Sånn er det i familien til Milla. Masing hele året... På høy tid å ta grep med et aldri så lite rollebytte... Milla har et problem. Et problem det er til å bli splitter pine sprø av. Hun har en mamma som er en skikkelig MASEKOPP! 


Epleslang

Det er ikkje lett å vere skuleflink elev når læraren er mest glad i bråk og tull!


Sommeroverraskelser

Skolefri og sommerferie, finnes det noe bedre i hele verden? Is og sol og bading og venner og reiser med mamma og papp... Eller?


Det NYE, vesle mennesket

Ei fin bok om å få sysken. Forfattar og illustratør bak suksesshistorien Charlie og Lola er ute med ei ny biletbok på norsk. I denne boka møter vi ein ny karakter, Elmore Green. 


Fint å ha far

Visste du at det berre er menneskebarn og nokre få dyr som har ein far som passar på dei? 


Det spøker på skolen

Dagen før den store dagen: Første skoledag.  Forventningene er skyhøye. Men det ingen forventer, er at det skal være et spøkelse på skolen...


Jakten på de skjulte vaffelhjertene

Bli med Marit og Jon-Jon på vaffel-ekspedisjon! Hele oppgangen i blokken dirrer av skjulte vafler. Det gjelder bare å finne dem!


Spøkelseshuset

Ei jente og katten hennar flyttar inn i eit gamalt hus i utkanten av byen. Huset viser seg å være fullt av spøkelser. Men det er heilt ok. For jenta er sjølvsagt ei heks som er kjempegod til å fange spøkelser. 


Kinaputten

Alene eller sammen? Venn eller uvenn? Snill eller slem? Feig eller modig? Og må du egentlig like noen selv om de liker deg? I Leseløven "Kinaputten" er det mange spørsmål å gruble over. Spennende er den også!


Sam og Noa vil fange en hoggorm

Hva skjer egentlig når man holder en hoggorm i halen? “- Jeg er rask som lynet, sier Sam. - Det er hoggormen også, svarer Noa.”


Operasjon Mørkemann

Mysterier er til for å løses, og Detektivbyrå nr. 2 er på saken. Ekte spenning, skrevet av en ekte politimann.


Hundrelappen

Helena Bross er en mester til å skape spennende og engasjerende fortellinger med svært få ord. Selv med bare et par setninger på hver side, former hun et komplekst univers, ofte basert på et etisk dilemma. I boka Hundrelappen møter vi, som i alle bøkene i serien, kompisene Omar og Aksel.


Sprekke-hemmeligheter

Line vil egentlig ikke være med i Forelsket-klubben. "Jeg er så forelsket at jeg begynner å gråte", sier Line. Enda det ikke er sant.

En ekte helt

Erik er helten som skal redde Dokke-Tommy og Bamse fra flammene. Han er modig og rask, og snart vil de være i sikkerhet. Men da dukker Roger opp, tøffe Roger med sykkelen.


De stjålne barna

Har du for lengst lest alle de seks bøkene i fantasyserien "Drageriddere" av Jo Salmson? De som handler om tiggergutten Tam som drømmer om å bli drageridder? Godt nytt til deg: Jo Salmson er ute med en ny serie, "Heksefolket". Den er minst like spennende...


Penger

Ville du blitt lykkelig om du fikk spise pannekaker hver eneste dag?


Rosas buss

Ein bestefar, ein gut, ein buss og ei modig kvinne. Kva det handlar om? Mot, redsle og svik.

Søppel

Er det egentlig noe poeng i å sortere søppelet vårt?  Er det en forskjell mellom gjenbruk og gjenvinning? Bør vi ikke tenke oss ekstra nøye om før vi kjøper nytt? Jo, FAKTISK!

Purriot og den usynlige mannen

Bli med og løse et klassisk mysterium med Purriot (uttales Purriå) og hans kone Paprika. Det skjer nemlig uforklarlige ting i Hurlumheia, og Purriot blir satt på saken!

Kong Karsten

Hevnen er søt, heter det. Men er den alltid det? Finurlig barnebok om å bli ertet og om å ta hevn...

Orm og øgle

Første møtet mellom orm og øgle starter med en krangel. Den første av mange. Kan de være venner når de er så forskjellige? Morsom og fabelaktig.

Stine på klassetur

Søte gutter, masete jenter, forbudt sminke, en superteit inspektør- og muligens et helt ekte gjenferd. Bli med Stine, 4A, på klassetur.

Sam finner en feit frosk

For noen er kjellere mest skumle og mørke, men Sam liker å leke der. Selv om det er mørkt og fullt av tøy til vask. En dag ser han  en liten, firbent skapning som titter på ham fra sluket i gulvet.

Polly-Esther og ønskemonsteret

Polly-Esther viser vei. Tenk å ha et digert monster som kan passe på deg! Polly-Esther ønsker seg virkelig litt beskyttelse.

Jenny blir knallhard

Undre meg på, tenker Jenny, hva som finnes på den andre siden av elva. Hun har strengt forbud mot å bevege seg så langt, men sommerferie er noe spesielt.

Lei av rosa

Er du også lei av rosa? Eller har du ei jente som slett ikke synes alt må være sukkersøtt og prinsesseaktig?

Ligge på vinden

To brødre, Krapylet og Kongen, og en sykkel.