Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Borte vekk!

av Liv Oddrun Larsen sist endret 2017-08-30T14:19:38+02:00
Minas mamma er en fryktelig rotekopp. Hun surrer bort tingene sine en etter en, og er like fortvilet hver gang. Heldigvis for henne har hun en datter som er en mester i å spore opp ting. Lille Mina er rene detektiven.
Ingvild Nielsen; Inger Lise Belsvik

Borte vekk!

Mangschou, 2011, Norge
978-82-8238-033-1
barn

"Mammaen til Mina kan mange rare ting. Hun kan telle til hundre på fransk og kile Mina mellom tærne, samtidig! Hun kan leke skummelt matmonster som spiser Minamakrell til middag, MENS hun lakkerer neglene sine! Men det hun kan aller best, er å surre bort sakene sine."

Denne gangen er det lesebrillene til mamma som er sporløst borte. Heldigvis er det en butikk i byen som har supertilbud på lesebriller. Problemet er bare at mamma også har rotet vekk lommeboken sin. Og uten penger blir det ingen bytur. Mina detektiv må trå til på ny. Hun benytter sin faste teknikk: Hva har mamma gjort i det siste, og hvor har hun vært? Mina lykkes i å spore opp brillene, men mamma har mistet flere ting...

Dette er en morsom og gjenkjennelig fortelling for små og store, både rotekopper og ordensmennesker. Boken har flotte illustrasjoner av den anerkjente illustratøren Inger Lise Belsvik.