Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Den store røde hunden

av Vibeke Garrod sist endret 2018-05-03T12:50:52+02:00
Tenk deg at du er på biltur en varm sommerdag. De du reiser sammen med bestemmer alt, til og med når du skal gå på do. Du får bare lyst til å stikke av, inn i skogen. Så kan de andre ha det så godt!
Erlend Loe ; Kim Hiorthøy

Den store røde hunden

Cappelen, 1996, Norge
barn

Felicia er på biltur med bestemor, bestefar og den idiotiske fetteren William. Det er varmt, og hun kjeder seg. William maser og tror han er best i verden. “Har du en kjæreste?” spør han om og om igjen. “Nei!”, roper Felicia. Bestemor sier at Felicia har lys og pistrete stemme. Da de stopper for å tisse, bestemmer Felicia seg for at nok er nok. Hun gjemmer seg i skogen, og går lenger og lenger inn, helt til hun ikke kan høre de andre mer. Det blir skumring, og Felicia blir redd når hun hører merkelige lyder, en uling som må komme fra et kjempestort dyr. Heldigvis finner hun et hus i skogen, det styggeste lille huset man kan tenke seg. Hvem bor der? Og hva slags dyr er det som herjer i skogen?

Denne bildeboka er fabelaktig! Teksten til Erlend Loe er rampete og uforutsigbar, illustrasjonene til Kim Hiorthøy er sprø og akkurat passe skumle. Boka egner seg som høytlesing for barn fra 5-6 år og opp, og for voksne i absolutt alle aldre.

Boka finnes også som lydbok, en skikkelig gøyal innspilling med lydeffekter og skuespillere.